image description

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2016 ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, κερδίζοντας την  ισχυρή Βέροια χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Για μια ακόμη φορά  απέδειξε, ότι καί καλοδουλεμένη ομάδα είναι καί ταλέντο διαθέτει, αλλά καί παράδειγμα προς μίμηση είναι.

Γιατί, αν θέλουμε να δούμε την πραγματική διάσταση αυτής της ομάδας, θα πρέπει να δεχθούμε, ότι έχει πετύχει να αναδημιουργείται συνεχώς αξιόπιστα εκ των έσω,  με νέα πρόσωπα που καθιερώνονται και ουσιαστικά δημιουργούν μια νέα ομάδα.

Αυτή  είναι και η μοναδικότητά της, που πρέπει όλοι πλέον να αναγνωρίσουν και να σέβονται.

Η ενδεκάδα του αγώνα με την Βέροια καταδεικνύει την δουλειά που γίνεται, αλλά και την αποτελεσματικότητά  της.

Γιάκος, Ηλιάδης, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας στην βασική ενδεκάδα (!), απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν χαρίζει εύκολα αποτελέσματα. Τέσσερις  εξαιρετικά ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές  που βρίσκουν σιγά-σιγά τον δρόμο τους, μεγαλώνουν γρηγορότερα,  γιατί αυτό επιβάλουν οι ανάγκες της ομάδας και δεν τρομάζουν στις υψηλές απαιτήσεις της super league.

Σε άλλους αγώνες είδαμε στη βασική ενδεκάδα τον Μπέριο, (αλήθεια πόσα σέντερ μπακ στην Ελλάδα έχουν τα προσόντα του ειδικά στο ψηλό παιχνίδι;), τον Ναδάλες που κανένας δεν πίστευε το πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι, όταν ο ερχομός του περνούσε «στα ψιλά», αλλά και τον Κοζωρώνη που σίγουρα δεν υπήρξε βαρύγδουπη μεταγραφή, όμως  κανείς δεν αμφισβητεί πλέον την χρησιμότητά της.

Χωρίς μεταγραφές «αεροδρομίου», χωρίς τις ανέσεις του Ατρομήτου ή του Αστέρα Τρίπολης, ή έστω κι αυτού του Πλατανιά,  ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ του Πετράκη, του Γεωργουλόπουλου, του Αλεξίου, του Τσελιόπουλου, αλλά και όλων αυτών,  των τελικά λίγων αυτή τη φορά,  αλλά πιστών οπαδών του,  που δεν χάνουν αγώνα στους «Ζωσιμάδες»,  καταφέρνει να πετυχαίνει το ακατόρθωτο. Να είναι ακόμη ανταγωνιστικός, χωρίς να έχει καμία παρασκηνιακή συμπάθεια , αλλά τουλάχιστον περνά αδιάφορος,  ενώ στο προσκήνιο ό,τι πετυχαίνει, το πετυχαίνει καθαρά με την αξία του.

Αξίζει να παρακολουθεί κανείς την προσπάθεια αυτής της ομάδας και να την ενισχύει με όποιον τρόπο μπορεί. Η  «συνταγή», αλλά και  το εφόδιο της, είναι η δουλειά και μόνο δουλειά, αλλά καλή δουλειά,  από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και ξέρουν να διαχειρίζονται καταστάσεις,  αξιοποιώντας  τους ποδοσφαιριστές που έχουν χωρίς να απαιτούν τίποτε περισσότερο από αυτό που έχουν. Ας την απολαύσουμε!

 

Υ.Γ. Στις εξέδρες των Ζωσιμάδων βρέθηκε ο Γιώργος Ντάσιος για να παρακολουθήσει τον αγώνα με την Βέροια. Ανεξαρτήτως «καταστάσεων» ο Ντάσιος, ο επί σειρά ετών αρχηγός, με όλη την σημασία του όρου, είναι και θα είναι κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ . Αυτό, δεν παραβλέπεται και ανάλογα πρέπει να διαχειρίζεται από τον ίδιο, αλλά και από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.