image description

Το Σάββατο 10/03/2018 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ε.Π.Σ.ΗΠ. η 1η προεπιλογή για την Εθνική Κορασίδων της Ε.Π.Ο.

Στις κλήσεις του Ομοσπονδιακού Προποντή κ. Αντώνη Πριόνα ήταν κορασίδες ποδοσφαιρίστριες από ομάδες των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Γρεβενών, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Καστοριάς, Τρικάλων και Πρέβεζας.

Από τα Ιωάννινα συμμετείχαν πέντε αθλήτριες του Α.Ο. Ανατολής και μια της Προοδευτικής Περάματος.

Αυτή ήταν η πρώτη φάση των επιλογών για την Εθνική Ομάδα Κορασίδων.

Σκοπός της 1ης φάσης ήταν να γνωρίσει ο Ομοσπονδιακός προπονητής όλες τις αθλήτριες αυτής της ηλικίας και να τις καταγράψει στη βάση δεδομένων της ΕΠΟ, προκειμένου να παρακολουθείται στενά η πρόοδός τους από την Ομοσπονδία.

Επιπλέον είχε σημασία να αντιληφθούν οι αθλήτριες πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και υποστήριξη από την Ομοσπονδία, τόσο για την προσωπική τους ανάτπυξη όσο και για την προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου γενικότερα.

Σε 2η φάση θα επιλεγούν 72 αθλήτριες οι οποίες θα συμμετάσχουν σε τουρνουά στη Θεσσαλονίκη και από εκεί θα γίνουν οι τελικές επιλογές.

Να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που έγινε τέτοια διοργάνωση εκτός Αθήνας – Θεσσαλονίκης, κάτι που σχολιάστηκε ευμενώς απ’ όλους τους γονείς – παράγοντες, οι οποίοι ζήτησαν να επαναληφθεί και στο μέλλον.


– Βίντεο των δοκιμαστικών: