Τον Ιβάν Σαββίδη δείχνει ως υπαίτιο της διακοπής του πρωταθλήματος η ανακοίνωση της ΓΓΑ, που παρ’ όλα αυτά τιμωρεί τους πάντες και όχι μόνο τον φερόμενο ως “ένοχο”. Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ΓΓΑ, εκτός της οπλοφορία του Ιβάν Σαββίδη, αιτία της διακοπής είναι και οι συνεχόμενες εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων.
Η διακοπή αφορά Super League και κύπελλο Ελλάδος και όχι Football Leagueμ Γ’ Εθνική και λοιπά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
Αναλυτικά:
Η απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 868/12-3-2018, είναι η ακόλουθη:
Αποφασίζουμε τη διακοπή επ’ αόριστον διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος SUPER LEAGUE περιόδου 2017-2018, καθώς και των ποδοσφαιρικών αγώνων Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων Α’ και Β’ εθνικής κατηγορίας (SUPER LEAGUE – FOOTBALL LEAGUE) περιόδου 2017-2018, με άμεση ισχύ από 12/03/2018.
Η ως άνω διακοπή κρίθηκε απαραίτητη λόγω της αυξημένης αντιπαλότητας και το εξόχως τεταμένο κλίμα όπως διαμορφώθηκε με την εμφάνιση αξιωματούχου ομάδας και συγκεκριμένα του προέδρου της γηπεδούχου ΠΑΕ ΠΑΟΚ κου Σαββίδη, να οπλοφορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 11/03/2018 στο γήπεδο της Τούμπας, μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ και που απεικονίζεται στο video της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα που έχει δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο καθώς και τις εμπρηστικές δηλώσεις των αξιωματούχων κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ιδίως κατά τις τελευταίες αγωνιστικές. Το γεγονός αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια καθόσον πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές.