image description

Το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Λευκάδα ο πρώτος από τους δύο περιφερειακούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες τριγώνου της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Συμμετείχαν συνολικά 9 Όμιλοι με 79 αθλητές και αθλήτριες και διεξήχθησαν συνολικά πέντε ιστιοδρομίες, τέσσερις το Σάββατο 10 και μία την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων (ΙΟΙ) συμμετείχε με 8 αθλητές, τους Χρήστο Μποζίδη και Κυριάκο Χατζηκακού στην κατηγορία Laser 4.7 και τους Αλέξανδρο Λύτη, Μαρία-Άννα Μποζίδη, Μιχάλη Μποζίδη, Δημοσθένη Νταλαμάγκα, Βασίλειο Σταύρου και Νεφέλη Σταύρου στην κατηγορία Optimist, υπό την καθοδήγηση του προπονητή του Ομίλου Σάκη Αράπη.

Στην κατηγορία Laser 4.7, μεταξύ 19 συμμετεχόντων, ο αθλητής του ΙΟΙ Κυριάκος Χατζηκακού κέρδισε την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας του και έλαβε το αργυρό μετάλιο. Η διάκριση αυτή έχει ξεχωριστή βαρύτητα διότι είναι η πρώτη για αθλητή του ΙΟ Ιωαννίνων σε περιφερειακούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες. Οι υπόλοιποι αθλητές του ΙΟ Ιωαννίνων, στην πρώτη τους εμφάνιση σε αγώνες τέτοιου επιπέδου, ανταπεξήλθαν ικανοποιητικά στις υψηλές απαιτήσεις του συναγωνισμού και απέσπασαν πολύ ελπιδοφόρες θέσεις στις περισσότερες ιστιοδρομίες.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων (Ι.Ο.Ι.) συγχαίρει τους αθλητές του για τα λαμπρά τους επιτεύγματα και τους εύχεται επιτυχίες και στο μέλλον