image description

Χθες η Live Sport αποκάλυψε πως ιστορικός σύλλογος κατέθεσε καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατά του Λεβαδειακού και του Αστέρα Τρίπολης ζητώντας να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις λόγω των ποινών σε παράγοντές τους για το σκάνδαλο Koriopolis. Σήμερα η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως η ομάδα που έκανε την καταγγελία ήταν ο Ηρακλής, δηλαδή τον μοναδικό σύλλογο σε βάρος του οποίου έχουν εφαρμοστεί και ενεργοποιηθεί δύο φορές οι ποινές που προβλέπονται από τον κανονισμό και τον έχουν οδηγήσει σε υποβιβασμό.

Υπενθυμίζεται πως το 2010 ο Αστέρας Τρίπολης είχε κάνει καταγγελία σε βάρος του Ηρακλή για πλαστή φορολογική ενημερότητα και η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League την είχε κάνει δεκτή, με αποτέλεσμα ο «Γηραιός» να υποβιβαστεί και οι Αρκάδες να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία. Και φαίνεται πως οι «κυανόλευκοι» δεν το ξέχασαν…

Η καταγγελία του συλλόγου κοινοποιήθηκε και στα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, που έχει οριστεί από τη FIFA. Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας θα ασχοληθεί με την υπόθεση και είτε θα μπει στο αρχείο, είτε θα αναλάβει την εκδίκασή της το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας. Αν μια ομάδα κριθεί υπαίτια για δωροδοκία υποβιβάζεται και της αφαιρούνται έξι βαθμοί. Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννης Κομπότης, ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Δημήτρης Μπάκος, και ο πρόεδρος Γιώργος Μποροβήλος ήταν μεταξύ των παραγόντων που κρίθηκαν ένοχοι από το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση Koriopolis, στην οποία συνολικά 58 πρόσωπα καταδικάστηκαν με ποινές φυλάκισης από 30 μήνες ως 4 χρόνια με τριετή αναστολή ή εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

 

[Πηγή: sport-fm.gr]