image description

«Θερμό» θα είναι το καλοκαίρι του 2018 στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς Χριστοβασίλης και Πετράκης (αν φυσικά συνεχίσει και για 5η χρονιά στον “κυανόλευκο” πάγκο ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός) θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τη μισή σχεδόν ομάδα! Το προσεχές καλοκαίρι λήγουν μερικά από τα πιο «βαριά» συμβόλαια, από οικονομικής άποψης, αλλά και από άποψη ονομάτων, οπότε οι αποφάσεις που θα ληφθούν θεωρούνται βαρύνουσας σημασίας για το μέλλον.

Τόσο η διοίκηση όσο και οι ποδοσφαιριστές καλούνται να αποφασίσουν σε ασταθείς συνθήκες κι αυτό έχει να κάνει με το ότι κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά συμβόλαια των «μικρομεσαίων». Ο ΠΑΣ Γιάννινα συγκαταλέγεται στις ομάδες με καλή εμπορικότητα, αλλά αυτό από μόνο του δεν εγγυάται ότι οπωσδήποτε θα πάρει το ίδιο τηλεοπτικό συμβόλαιο που έχει και τώρα.

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα πολύ θολό τοπίο, με τη NOVA να έχει διαρρεύσει ότι τα έχει βρει με κάποιες ομάδες, για να ακολουθήσουν άμεσα διαψεύσεις, μεταξύ αυτών και του κ. Χριστοβασίλη, που δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει υπογράψει με κανένα κανάλι.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα λήγουν αυτό το καλοκαίρι 11 συμβόλαια και σ’ αυτά θα πρέπει να προστεθεί το συμβόλαιο του Νικολιά που λήγει τον Δεκέμβριο του 2018 και λογικά θα παρθούν αποφάσεις από το καλοκαίρι για το τι μέλλει γενέσθαι με την επέκταση του συμβολαίου του.

Φυσικά υπάρχει πάντα ανοιχτό και το θέμα της μεταγραφής Κόντε. Θα περιμένουμε να δούμε αν θα προκύψει γι’ αυτόν κάποια πρόταση, αλλά είναι δεδομένο ότι από Ελλάδα τουλάχιστον ομάδα που να δίνει τα 900 χιλιάρικα της ρήτρας του, δεν υπάρχει. Άρα είτε η ΠΑΕ και ο Ισπανός θα περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει ενδιαφέρον από το εξωτερικό ή θα δουν αν υπάρξει συμφέρουσα πρόταση από Ελλάδα, έστω και με λιγότερα από 900 χιλιάρικα. Αν δεν συμβεί τίποτα από τα δύο, ο Κόντε θα καθίσει για 3η σεζόν στον ΠΑΣ,

Σε ό,τι αφορά τα 11 συμβόλαια που λήγουν σίγουρα, θεωρείται πολύ πιθανό, ότι τουλάχιστον ένας από τους Μπουκουβάλα, Αποστολόπουλο και Καρανίκα θα αποχωρήσει, όπως και ένας από τους Περιστερίδη ή Γιαννίκογλου. Για τον Γαρουφαλιά που φέρεται να έχει πρόταση από τον Ατρόμητο, εφόσον ισχύει ότι η ομάδα του Περιστερίου τον θέλει και δίνει περισσότερα, ο ΠΑΣ δεν μπαίνει σε λογική πλειστηριασμού. Ο Σολτάνι δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα, λόγω τραυματισμών και είναι πλέον και σε ηλικία που δύσκολα ο ΠΑΣ θα του ξανακάνει πρόταση. Ο Σκόνδρας μάλλον θα ανανεώσει, αφού πρόσφατα δήλωσε θετικός να παραμείνει. Ο Χέλκβιστ, εφόσον ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις ή έστω αν δείξει καλά στοιχεία στις προπονήσεις, θα επεκταθεί κι εκείνου το συμβόλαιο.

Και φτάνουμε στις πιο σημαντικές ανανεώσεις, αυτές των δύο αρχηγών, Μιχαήλ και Τζημόπουλου. Από τους δύο, του Τζημόπουλου φαίνεται να είναι λίγο πιο περίπλοκη περίπτωση, μιας και η σύζυγός του είναι στην Αθήνα και ο έμπειρος στόπερ θα πρέπει να σταθμίσει κι αυτόν τον παράγοντα πριν πάρει την τελική του απόφαση. Και οι δύο, πάντως, είναι από τους παίκτες που η ομάδα τους χρειάζεται καί λόγω εμπειρίας, αλλά καί λόγω προσωπικότητας.

Δείτε αναλυτικά τα συμβόλαια των παικτών του ΠΑΣ και πότε λήγουν:  

ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

Μιχάλης Μπουκουβάλας

Αλέξης Μιχαήλ

Θεμιστοκλής Τζημόπουλος

Κωνσταντίνος Περιστερίδης

Νίκος Καρανίκας

Ηρακλής Γαρουφαλιάς

Σεραφείμ Γιαννίκογλου

Απόστολος Σκόνδρας

Αλέξανδρος Αποστολόπουλος

Καρίμ Σολτάνι

Φίλιπ Χέλκβιστ

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Αλέξανδρος Νικολιάς

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

Ευριπίδης Γιάκος

Πέδρο Κόντε

Λάμπρος Ζαχαρός

Ιγκόρ Βιδάλ

Μάρκος Βελλίδης

Ένες Ντόλοβατς

Γιώργος Μανθάτης

Μίτε Τσικάρσκι

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

Άντι Λίλα

Θοδωρής Μπέριος

Μπρούνο Χαλκιαδάκης

Θοδωρής Βενετικίδης

Φρανκ Μπετρά

Βασίλης Ζώγκος

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Γιώργος Γώγος

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Άγγελος Λιάσος

Για τους τρεις παίκτες που έγιναν επαγγελματίες τον Ιανουάριο του 2018 και τον Ζώγκο, η ΠΑΕ έχει δικαίωμα μετά τα 3 χρόνια να επεκτείνει τα συμβόλαιά τους γι’ άλλα 2 χρόνια.