image description

Ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο, το ALPIC 2018 θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Μαρτίου 2018 στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου «Διάσελο» στο Μέτσοβο, από τον διεθνή Επιστημονικό Οργανισμό «European and Mediterranean League Against Thrombotic Diseases (EMLTD.

Το διεθνές συνέδριο ALPIC 2018, τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (ΙΜΕΘΑ) και έχει εγκριθεί από τη Διεθνή Εταιρεία Θρόμβωσης και Αιμόστασης (International Society on Thrombosis and Haemostasis ISTH).

Υπεύθυνοι της διοργάνωσης, είναι οι καθηγητές κύριος Αλέξανδρος Τσελέπης και κύριος Ιωάννης Γουδέβενος, μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Ερευνητικού Κέντρου Αθηροθρόμβωσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το ετήσιο διεθνές ιατρικό συνέδριο, απευθύνεται σε επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων που ασχολούνται κλινικά ή ερευνητικά με θέματα σχετικά με τη θρόμβωση και την αντιθρομβωτική αγωγή.

Θα δοθούν απαντήσεις σε δυσεπίλυτα ερωτήματα που αφορούν στην πρόληψη της θρόμβωσης και στην ορθή χρήση των αντιθρομβωτικών φαρμάκων στην καθημερινή κλινική πράξη. Οι διοργανωτές επικεντρώνονται στην αξία της ανταλλαγής εμπειρίας μεταξύ γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Ο τελικός αποδέκτης είναι ο ασθενής, αφού, η επικοινωνία νέων δεδομένων βελτιώνει και την θεραπεία που είναι άλλωστε και το μεγάλο ζητούμενο.

Εκ μέρους του φορέα διοργάνωσης «European and Mediterranean League against Thrombotic Diseases» (EMLTD), θα παρευρεθεί στο συνέδριο η πρόεδρος του Οργανισμού, Καθηγήτρια κυρία Lina Badimon και ως εκπρόσωπος του International Society of Thrombosis and Haemostasis (ISTH), φορέα που υπό την έγκρισή του τελεί το ALPIC 2018, θα παρευρεθεί η Καθηγήτρια κυρία Anna Falanga.

Φέτος, διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μεταφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους, στους συμμετέχοντες του συνεδρίου που θα ξεπεράσουν τους 200.

Ειδικότερα, στο Μέτσοβο θα ταξιδέψουν για να δώσουν το «παρών» στο ALPIC 2018 ως ομιλητές, οι ακόλουθοι επιστήμονες: Badimon Lina (Barcelona, Spain), Douketis James (Toronto, Canada), Falanga Anna (Bergamo, Italy), Gerotziafas Grigoris (Paris, France), Larsen Annette (Paris, France), Konstantinides Stavros (Germany), Papanagiotou Panagiotis (Bremen, Germany) και Spyropoulos Alex (New York, USA).

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα ΕΔΩ

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, 23/3/2018 και ώρα 09.00 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 25/3/2018 και ώρα 12.00.

*H επιστημονική εκδήλωση στο facebook: