image description

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση πως οι όποιες αλλαγές επέλθουν στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας και δη στην ανώτατη εκπαίδευση της Ηπείρου μέσα από την σχεδιαζόμενη ενοποίηση ΑΕΙ και ΤΕΙ, δεν πρόκειται επ’ ουδενί να επηρεάσουν τους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, έδωσε με δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης.

Η υπόθεση της ενοποίησης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου βρίσκεται στο οριακό σημείο προ της ανακοίνωσης της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας που θα έλθει προς συζήτηση και έγκριση στις δύο Συγκλήτους των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ηπείρου.

Είχε διαρρεύσει από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, η πληροφορία πως ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 19 Μαρτίου συνάντηση των δύο Πρυτανικών αρχών με τον Υπουργό Παιδείας αλλά η πληροφορία δεν ίσχυε τελικώς και αυτό που έγινε το τελευταίο διάστημα, ήταν μεμονωμένες συναντήσεις με τον Υπουργό, εκπροσώπων τμημάτων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ που εκφράζουν αντιρρήσεις για συγκεκριμένες προβλέψεις του προτεινόμενου σχεδίου ενοποίησης.

Μία εξ αυτών των επαφών έγινε με τον κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ξενοφώντα Μπήτσικα. Ο κ. Μπήτσικας εξέθεσε στον Υπουργό Παιδείας τους προβληματισμούς των μελών ΔΕΠ της Σχολής του για την προτεινόμενη ενσωμάτωση του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Άρτας.

Όπως έχει συμβεί όμως, και με τις άλλες, μέχρι τώρα συναντήσεις, μεταξύ του Υπουργού Παιδείας και των εκπροσώπων των δύο διοικήσεων, ο Κώστας Γαβρόγλου προτιμά να κρατά κλειστά τα χαρτιά του και μόνο να ακούει. Έτσι, τουλάχιστον δεν στερεί την ελπίδα και την αισιοδοξία των συνομιλητών του πως μπορεί και να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους…

Αισιοδοξία και διαβεβαίωση

Αυτή την αισιοδοξία εξέφρασε για μια ακόμα φορά, με τις χθεσινές δηλώσεις του ο Πρύτανης του τοπικού ΑΕΙ.

Η πρόταση (- απόφαση;) του Υπουργείου Παιδείας για τη συνένωση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ αναμένεται εντός των ημερών, μετά και τις προ εβδομάδος δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Δυτική Αττική ότι η Ήπειρος έπεται…

Το μόνο βέβαιο, κατά τον Γιώργο Καψάλη, καθησυχαστικό για τις οικογένειες των Γιαννιωτών υποψηφίων για εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση, οι οποίοι μέχρι τις 29 Μαρτίου συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά με τις σχολές πρώτης επιλογής τους, είναι πως οι όποιες αλλαγές γίνουν στον ακαδημαϊκό χάρτη της Ηπείρου δεν θα ισχύσουν από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά και ως εκ τούτου, αλλαγές στο μηχανογραφικό δεν θα υπάρξουν φέτος, όσον αφορά τις σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου.

 

[Πηγή: neoiagones.gr]