image description

Η προσέλκυση τουριστών από τη Ρωσία, είναι ο νέος στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Στρατηγικού της Σχεδιασμού για την Τουριστική Ανάπτυξη. Μετά από διαδοχικές επισκέψεις και συναντήσεις στελεχών της Περιφερειακής Αρχής τα προηγούμενα χρόνια με εκπροσώπους Ρωσικών φορέων και τη διήμερη συνάντηση (24-25 Ιανουαρίου στη Μόσχα) διασύνδεσης των Περιφερειών  των δύο χωρών, η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Ταξιδιών & Τουρισμού (ΜΙΤΤ) που διοργανώθηκε για 25η χρονιά –  από 13-15/3/2018-  στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πρόκειται για μια από τις πέντε κορυφαίες ταξιδιωτικές εκθέσεις στο κόσμο, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 1.900 εταιρείες και φορείς τουρισμού από 79 περιοχές της Ρωσίας και 23.000 επαγγελματίες επισκέπτες από 89 άλλες χώρες.

Η παρουσίαση της Ηπείρου, στους πολυπληθείς επισκέπτες του περιπτέρου της εστιάστηκε στις δυνατότητες που παρέχει η περιφέρειά μας για τουρισμό για τις τέσσερις εποχές του χρόνου και τον άριστο συνδυασμό που υπάρχει μεταξύ των θαλάσσιων και ορεινών προορισμών. Αυξημένο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από το Ρωσικό κοινό για τα Ορθόδοξα και εν γένει τα πολιτιστικά μνημεία της Ηπείρου, που αποτέλεσε και στοιχείο προβολής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αφιερώματα στην Ήπειρο έγιναν από αρκετά Μέσα Ενημέρωσης της Ρωσίας, τα οποία φιλοξένησαν δηλώσεις και παρουσιάσεις όλων των μορφών τουρισμού που προσφέρει η περιοχή μας, στελεχών του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας, τα οποία έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα και στο γεγονός ότι πλέον η πρόσβαση προς την Ήπειρο, είναι εύκολη και ασφαλής.

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου και ιδιαίτερα στο συνδυασμό θαλάσσιου και ορεινού τουρισμού, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία εξήρε την άρτια παρουσία της Ηπείρου σε μια ακόμη μεγάλη διεθνή έκθεση. Θετικές αναφορές στην Ήπειρο και στις δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών από τη Ρωσία έκανε και ο Έλληνας Πρέσβης κ. Ανδρέας Φρυγανάς σε προγραμματισμένη εκδήλωση στο Προξενείο.

 

Εκδήλωση  της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργανώνουν την Τετάρτη 28 Μαρτίου, ώρα 17:30 στο Ξενοδοχείο «Du Lac» στα Ιωάννινα, εκδήλωση με θέμα: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σημείο αναφοράς στην Ισότητα, στην Εκπαίδευση και στην Κοινωνική Δικαιοσύνη».

Η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα αναλύσει ζητήματα στο πλαίσιο τριών θεματικών ενοτήτων, με τη συμμετοχή πολιτικών, υπηρεσιακών στελεχών, φορέων και εκπαιδευτικών. Μεταξύ των ομιλητριών θα είναι η κα Φωτεινή Βρύνα, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), η κα Αγγελική Φωτεινού, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης και η κα Ελένη Μαραγκουδάκη, πρώην Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο τμήμα Φ.Π.Ψ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.