image description

Ο διευθυντής της επιτροπής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου, μιλώντας στον Sport Fm 94,6 επιβεβαίωσε ότι και άλλες ομάδες, πλην του Παναθηναϊκού, αντιμετωπίζουν προβλήματα, λόγω του θολού τηλεοπτικού τοπίου.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Δημητρίου είπε:

«Δεν προβλέπεται ουδεμία αλλαγή στον κανονισμό.

Δεν ξέρω ποιος το αναπαράγει αυτό. Δεν υφίσταται, απαγορεύεται ρητά!

Πρέπει, ωστόσο, να ξεκαθαρίσω ότι η ποινή αδειοδότησης δεν αποτελεί μέρος του κανονισμού αδειοδότησης! Υπάρχει, απλά, μία άτυπη συμφωνία μεταξύ Σούπερ Λίγκας και ΕΠΟ. Προτείνει η Λίγκα την ποινή και η ΕΠΟ την επιβεβαιώνει. Είναι θέμα, δηλαδή, της Λίγκας. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την ποινή και, φυσικά, με το αν θα αλλάξει αυτή. Εμείς, απλά, κρίνουμε αν πληρούνται τα κριτήρια στους φακέλους που παίρνουμε στα χέρια μας.

Τα κριτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι δεδομένα. Για τις εγχώριες, προτείνουν οι λίγκες ποινές, στο πλαίσιο μιας κάποιας ελαστικότητας και από εκεί και πέρα επιβεβαιώνει η ΕΠΟ. Το συγκεκριμένο μοτίβο εξυπηρετεί κάποιους. Η Σούπερ Λίγκα, πάντως, έχει επιβεβαιώσει και πέρυσι και φέτος ότι επιθυμεί να παραμείνει η ποινή του υποβιβασμού. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτό.

Τώρα, αν η Λίγκα αιτηθεί αλλαγή της ποινής, θα το εξετάσει η ΕΠΟ».

Πρόσθεσε, δε: «Όταν το μεγαλύτερο έσοδο των ομάδων είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο, καταλαβαίνετε γιατί υπάρχουν αυτές οι δυσάρεστες προεκτάσεις» και συμπλήρωσε: «Η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις λήγει στις 31 Μαΐου και σε δεύτερο βαθμό, γιατί τότε θα πρέπει να σταλούν στην UEFA οι φάκελοι».