image description

Τελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα χρειαστεί να περιμένει μετά το Πάσχα για να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ, αφού αυτός θα είναι το IBC. Η ομάδα της Βόνιτσας παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη διεκδίκηση του δεύτερου εισιτηρίου του τελικού, μετά την εντός έδρας ήττα της το Σάββατο από το IBC και εξέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση τονίζοντας ότι η ΕΣΚΑΒΔΕ με το “έτσι θέλω” στέλνει στον τελικό το IBC και καλεί τον ΠΑΣ Γιάννινα να προσέχει τις ενστάσεις!

Εν τω μεταξύ το IBC έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την ένταση που υπήρξε στο ματς τόσο λίγο πριν το τέλος όσο και με τα μπουκάλια που έπεσαν στο τέλος.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ!!!
Αφού η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ήθελε στον τελικό των Play Off να συμμετάσχουν 2 ομάδες από τα Ιωάννινα, αφού με το έτσι θέλω αποφάσισε να επαναληφθεί ο πρώτος ημιτελικός της ομάδας μας απέναντι στον IBC Iωαννίνων, το Δ.Σ. του ΑΟΒ αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να μην κατεβάσει την ομάδα στον δεύτερο ημιτελικό μη θέλοντας να συνεχίσει να συμμετάσχει σε αυτό το Θέατρο Σκιών της ΕΣΚΑΒΔΕ και ταυτόχρονα δηλώνει την παραίτησή του και θα ενημερώσει τις επόμενες ημέρες τα μέλη του Συλλόγου για την ημερομηνίας της Γενικής Συνέλευσης και την προκήρυξη εκλογών νέου Δ.Σ.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι που διεξήχθη το Σαββάτο 31 Μαρτίου, το παιχνίδι το οποίο φυσικά ποτέ δεν έπρεπε να διεξαχθεί και στο οποίο η ομάδα μας γνώρισε την ήττα με 78-75 από τον IBC στην Βόνιτσα έχει να δηλώσει τα εξής:

Οι διαιτητές της αναμέτρησης κ.κ. Λιότσος και Τσίγκας έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους και με τα σφυρίγματά τους προκαθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο φυσικά δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από την ήττα της ομάδας μας. Αποκορύφωμα της δικής τους …παράστασης σε αυτό το πρωτάθλημα “Θέατρο Σκιών” της ΕΣΚΑΒΔΕ, ήταν η φάση στις αρχές του 2ου ημιχρόνου όταν χρέωσαν με αντιαθλητικό φάουλ τον βασικό Play Maker της ομάδας μας Ιωάννη Καραμπά. Ένα αντιαθλητικό φάουλ αποκύημα σεναρίου επιστημονικής φαντασίας το οποίο ούτε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Το συγκεκριμένο σφύριγμα λοιπόν σε συνδυασμό με μία ανύπαρκτη τεχνική ποινή που είχε χρεωθεί στον ίδιο παίκτη στα μέσα της δεύτερης περιόδου, οδήγησαν τον αθλητή της ομάδας μας στα αποδυτήρια… Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν από τους διαιτητές οι οποίοι χαρίστηκαν ουκ ολίγες φορές τόσο στον τεχνικό του IBC κ. Παπαδόπουλο που διαμαρτύρονταν συνέχεια, όσο και στον αθλητή των φιλοξενούμενων Χρύση Αντώνιο ο οποίος από την αρχή του ματς προκαλούσε με χειρονομίες τους φιλάθλους και τους αντιπάλους παίκτες και παράγοντες.

Κάποια στιγμή όμως μετά την αποβολή του Ιωάννη Καραμπά και αφού ο Χρύσης Αντώνιος κατάφερε με την …καφενειακή του συμπεριφορά να εξαγριώσει τον κόσμο και να τινάξει το ματς στον αέρα , ξεσπώντας μάλιστα σε δημόσια περιουσία και αφού δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό, τον χρέωσαν και αυτόν με τεχνική ποινή – 5ο φάουλ. Ο παίκτης συνέχισε με χειρονομίες να προκαλεί με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί γενική σύρραξη.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ καλή επιτυχία στους τελικούς απέναντι στον IBC Ιωαννίνων και να προσέχουν τις …ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. Φυσικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και το φίλαθλο κοινό της πόλης μας που ακόμη μία φορά γέμισε το ΔΑΚ της πόλης μας και συμπαραστάθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στους παίκτες μας.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΟΒ

Βίντεο του IBC με την ένταση που υπήρξε στο τέλος

Ρίψεις μπουκαλιών στο φινάλε