image description

Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί το σημερινό έκτακτο Δ.Σ. της λίγκας στο οποίο θα συζητηθεί η κατάργηση της ποινής υποβιβασμού, για όσες ομάδες δεν αδειοδοτούνται.

Μπορεί στον Παναθηναϊκό τις προηγούμενες ημέρες να θεωρούσαν δεδομένο ότι θα περάσει η αλλαγή που ουσιαστικά τους κρατά στην κατηγορία, ωστόσο, με βάση το ρεπορτάζ όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής. Τη πρόταση της ΑΕΚ για άρση της ποινής στηρίζουν φυσικά η ίδια η Ένωση και ο Παναθηναϊκός, αλλά και οι Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Λαμία, Παναιτωλικός, Απόλλων, Λάρισα και Λεβαδειακός. Στο σύνολο είναι 10 ΠΑΕ αλλά χρειάζονται τα 3/4 δηλαδή 12 από τους 16, ώστε να περάσει η αλλαγή στην ποινή και να μην υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν εξασφαλίζουν άδεια.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ είναι ο βασικός αντίπαλος στο σκηνικό που έχει στηθεί και εμφανίζεται αρνητικός. Μαζί του σε αυτή την επιλογή είναι και οι Πλατανιάς, Αστέρας Τρίπολης και κάπως έτσι προκύπτουν οι τρεις ομάδες που απομένουν και αναμένεται να ρυθμίσουν το τελικό αποτέλεσμα. Αυτές είναι, η Ξάνθη η οποία φέρεται να είναι κοντά στο «ναι», ενώ πραγματικό μυστήριο αποτελεί η τελική απόφαση του ΠΑΣ Γιάννινα και της Κέρκυρας.

Αν η Σούπερ Λίγκα ψηφίσει υπέρ της αλλαγής της ποινής(σ.σ. θα αντικατασταθεί με αφαίρεση βαθμών), τότε η απόφαση θα περάσει και από την ΕΠΟ. Διαφορετικά, αν η πρόταση δεν εγκριθεί από τα 3/4 τότε ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πληρώσει 4-5 εκατ. ως το τέλος της εβδομάδας και παραμένει άγνωστο αν θα προλάβει και πάλι να πάρει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

[Πηγή: sport-fm.gr]