Διανύοντας το δεύτερο χρόνο ζωής τους, οι ακαδημίες του Σπάρτακου αριθμούν πάνω από 100 παιδιά στις τάξεις τους, καθως και αντρικό και γυναικείο τμήμα. Έχοντας ως στόχο τα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα που αγαπάνε, να διασκεδάζουν μαθαίνοντας τα μυστικά του αθλήματος από ανθρώπους με θέληση και όραμα.
Το μότο της Ακαδημίας του Σπάρτακου είναι “Δημιουργούμε το μέλλον”. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τη Μεγάλη Εβδομάδα ο πρόεδρος του μπασκετικού τμήματος (Καλλής Χρήστος) του Σπάρτακου Α.Ο. σε αγαστή συνεργασία με τον προπονητή (Καΐκα Ιωαννή) αποδεχτήκαν πρόσκληση από το διεθνές τουρνουά Globasket και κάνοντας τα αδύνατα δυνατά κατάφερε να παρευρεθεί με την Κ16 στην Ισπανία, όπου και έλαβε χώρα το τουρνουά στο οποίο και  κατέκτησε τη δεύτερη θέση.
image description

Ο σύλλος σημειώνει σε ανακοίνωσή του: “Με αυτές τις ενέργειες καταφέραμε να δώσουμε στα “παιδιά” μας τις απαραίτητες εμπειρίες και εικόνες που χρειάζονται για να βοηθηθούν, τόσο στην προσωπική τους ζωή όσο και στο μπασκετικό τους μέλλον. Μια ενέργεια αναγκαία εφόσον στόχος της ομάδας μας είναι το αντρικό,  αλλά και το γυναικείο τμήμα του συλλόγου μας, να στελεχωθεί άμεσα, αλλά και μακροχρόνια, από παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες μας”.