image description

Έργα που αλλάζουν συνεχώς την εικόνα των «Ζωσιμάδων» έχουμε δει τα τελευταία χρόνια με τον νέο χλοοτάπητα και τα αποστραγγιστικά, τη μικρή σκεπαστή, την αλλαγή των καθισμάτων, τις επεμβάσεις στα μπουθ, τα αποδυτήρια και την αίθουσα τύπου, αλλά η αλλαγή του ταρτάν θα δώσει μια τελείως νέα αισθητική στο Εθνικό Στάδιο, ενώ προγραμματίζεται και η αλλαγή του υλικού στο στέγαστρο της μεγάλης σκεπαστής, ώστε να μην εμποδίζει τον ήλιο και δημιουργεί σκιά.

Κλιμάκιο της αναδόχου εταιρείας που θα κατασκευάσει το νέο ταρτάν, βρέθηκε σήμερα στο ΕΣΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ και συζήτησε λεπτομέρειες για την πολυαναμενόμενη έναρξη εργασιών στο Στάδιο.

Σε περίπου 10 μέρες ολοκληρώνονται οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΣ Γιάννινα και το Στάδιο θα παραδοθεί για να αλλάξει ολοκληρωτικά όψη.

Η μόνη μεγάλη παρέμβαση που θα απομένει, πλέον, για να εξαντλήσει τις δυνατότητές της η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση, θα είναι η ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού, αλλά γι’ αυτό το έργο δεν υπάρχει ακόμα κάτι χειροπιαστό.

Να σημειωθεί ότι δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή των διαστάσεων του στίβου προς όφελος του ποδοσφαιρικού γηπέδου και η μόνη περίπτωση να αποκτήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα γήπεδο υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών, είναι να κατασκευάσει δικό του στο Πανηπειρωτικό.

Μάλιστα το θέμα αυτό προχωράει, έστω και με ρυθμούς χελώνας. Την προηγούμενη εβδομάδα επρόκειτο να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η παραχώρηση έκτασης δίπλα από το Πανηπειρωτικό, στη ΓΓΑ, αλλά το θέμα αυτό δεν πρόλαβε να συζητηθεί και θα πάει για επόμενη συνεδρίαση.