image description

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να τελειώσει το πρωτάθλημα και ο μεταγραφικός «πυρετός» στον ΠΑΣ Γιάννινα έχει ανέβει σε υψηλά επίπεδα.

Κυρίαρχο είναι το θέμα του προπονητή αυτές τις μέρες και ειδικά μετά τις δηλώσεις Πετράκη, όπου έθεσε ξεκάθαρα θέμα ενίσχυσης της ομάδας για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ και ο κ. Χριστοβασίλης τα είχαν πει και το Σαββατοκύριακο στα Γιάννενα και προφανώς οι δηλώσεις του κόουτς δεν είναι άσχετες με το κλίμα που εισέπραξε, γι’ αυτό και πιέζει για να γίνουν κάποια πράγματα και να μην επαναληφθούν τα περσινά με τις καθημερινές δοκιμές, τους ανέτοιμους παίκτες και τις μεταγραφές της τελευταίας ημέρας.

Οι κινήσεις του προέδρου, πάντως, δείχνουν ότι θέλει να ξεκαθαρίσει νωρίς τα μέτωπα και να προχωρήσει εγκαίρως στις μεταγραφές, αφού θέλει να κρατήσει τον Πετράκη. Αν τελικά οι δρόμοι τους χωρίσουν μετά από 4,5 χρόνια, δεν αποκλείεται ο ΠΑΣ Γιάννινα να εξετάσει την περίπτωση του Γρηγορίου που αποχώρησε από τον Πανιώνιο.

Σημαντικό ρόλο στο κομμάτι των μεταγραφών θα παίξει και η πώληση Κόντε. Ο ΠΑΟΚ φερόταν το απόλυτο φαβορί, αλλά έγκριτοι δημοσιογράφοι του ρεπορτάζ της ΑΕΚ διαβεβαιώνουν ότι έγινε κρούση από άνθρωπο της Ένωσης και υπήρξε μάλιστα και απευθείας επικοινωνία με τον Κόντε. Αν στην ΑΕΚ υπήρχε η αίσθηση του κλεισμένου παίκτη από τον ΠΑΟΚ, δεν θα έβγαινε τόσο έντονα το ενδιαφέρον της, για να μην υποστεί επικοινωνιακή ήττα αν τον χάσει. Οπότε όλα πρέπει να θεωρούνται πιθανά.

Αίσθηση έκανε κι ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Κόκκινου Πρωταθλητή» ότι ο Χριστοβασίλης «ορκιζόταν» ότι ο παίκτης δεν έχει πουληθεί ακόμα, κάτι που δείχνει ότι ενδέχεται να μπει «σφήνα» και ο Ολυμπιακός! Την Πέμπτη (10/5) ο Κόντε θα φιλοξενηθεί στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM στις 20:00 και ίσως εκεί να αποκαλύψει που βρίσκεται η υπόθεση της μεταγραφής του.

Στα μέτωπα των ανανεώσεων, πληροφορίες αναφέρουν ότι από ώρα σε ώρα πέφτει και 4η υπογραφή, μετά τους Σκόνδρα, Τζημόπουλο και Αποστολόπουλο. Ο ΠΑΣ είχε κάνει προτάσεις σε Μιχαήλ, Περιστερίδη, Μπουκουβάλα και Γιαννίκογλου, ενώ πιθανότατα θα επεκταθεί για ένα χρόνο το συμβόλαιο του Τσικάρσκι, καθώς η ΠΑΕ είχε δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης. Ο Γιαννίκογλου δεν τα βρήκε στο οικονομικό, αλλά φαίνεται ότι υπήρχαν κι άλλοι λόγοι σχετικοί με τις συμμετοχές του, γι’ αυτό και οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι δεν θα ξαναγίνει άλλη συζήτηση. Ίσως αυτή η εξέλιξη να αλλάξει τα δεδομένα για τον Περιστερίδη, αφού το βάρος θα πέσει πλέον σ’ εκείνον.

Με τον Μπουκουβάλα υφίσταται μια οικονομική διαφορά, αν γεφυρωθεί θα μείνει, αν όχι θα ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Σήμερα ξεκαθάρισε και μία ακόμα αποχώρηση, μετά απ’ αυτές που αναμένεται να έχουμε με Σολτάνι, Γαρουφαλιά, Καρανίκα και Χέλκβιστ και είναι του Μανθάτη που γυρίζει στον Ολυμπιακό για να τεθεί στην κρίση του νέου προπονητή.

Και μετά τις πωλήσεις, ανανεώσεις και αποχωρήσεις έρχονται τα πιο δύσκολα και είναι οι μεταγραφές. Το όνομα του Λάμπρου που παίζει τις τελευταίες ώρες δεν φαίνεται να είναι ένα ακόμα όνομα στη λίστα, αλλά παίζει με πολλές πιθανότητες. Το αν θα τον πάρει ο ΠΑΣ και με ποια μορφή (δανεικό ή ελεύθερο) θα εξαρτηθεί προφανώς και από την περίπτωση Κόντε.

Για ανακοινώσεις μεταγραφών θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικές ακόμα μέρες εως ότου τελειώσουν οι ομάδες της Super League τις προπονήσεις της χρονιάς και εως ότου τελειώσει και το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, καθώς και από εκεί έχουν εντοπιστεί ενδιαφέρουσες περιπτώσεις και θα γίνουν συζητήσεις. Επαφές, βέβαια, υπάρχουν και με μάνατζερ για παίκτες από το εξωτερικό.