image description

Προς το τέλος του φτάνει το σήριαλ Πετράκη, το οποίο βρέθηκε για αρκετό καιρό στην επικαιρότητα, αλλά όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει αίσια έκβαση, με παραμονή του κόουτς στο «τιμόνι» της ομάδας.

Από τις 17 Απριλίου ξεκίνησαν οι συζητήσεις. Ο κ. Χριστοβασίλης με τη στάση του αυτό το διάστημα κατέστησε σαφές ότι δεν έχει δεύτερες σκέψεις για τον «άρχοντα του πάγκου». Δεν έθεσε τελεσίγραφα για απαντήσεις στην πλευρά Πετράκη και ξεκίνησε να υλοποιεί τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς βασισμένος στα όσα του ζητήθηκαν από την πρώτη στιγμή.

Ήδη ανανεώθηκαν τα συμβόλαια 5 παικτών (Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος Μπουκουβάλας και Περιστερίδης και θα ακολουθήσουν Μιχαήλ και Νικολιάς) και έγιναν οι τρεις πρώτες μεταγραφές (Σιόντης, Παμλίδης και Λουκίνας και θα ακολουθήσει ο Λέο του Κισσαμικού). Αυτοί είναι το «ορεκτικό» του καλοκαιριού, καθώς θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι και 3-4 μεταγραφές παικτών που θα είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν φανέλα βασικού και θεωρητικά θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. «Καθρέφτης», όμως, θα είναι το γήπεδο, γιατί εκεί κρίνονται όλα.

Από την πλευρά του ο κ. Πετράκης είχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, με εντονότερο το πρέσινγκ από τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν εξαγοράζονται όλα με τα λεφτά και τις υποσχέσεις για μεγάλο μπάτζετ. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός στάθμισε τα δεδομένα και φαίνεται ότι επιλέγει την οικογένεια Χριστοβασίλη που του δίνει ηρεμία να δουλέψει, αλλά και την πόλη που τον έχει αγκαλιάσει, αναγνωρίζοντας το έργο του και βάζοντάς το πάνω από τα αποτελέσματα.

Δεδομένα ο κ. Πετράκης ζήτησε αύξηση του μπάτζετ και κάποιες βελτιώσεις στα γήπεδα του ΠΕΑΚΙ. Το θετικό είναι ότι ο πρόεδρος φέτος μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτά, αφού η ομάδα έχει εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο και πωλήσεις σε πρωτοφανή οικονομικά δεδομένα στην ιστορία της ομάδας. Αν μάλιστα τελειώσει του Κόντε στον ΠΑΟΚ, θα είναι ακόμα πιο άνετη η ομάδα να κινηθεί μεταγραφικά. Για την ώρα, πάντως, ο Κόντε αναχώρησε για Ισπανία και αν προκύψει κάτι θα το μάθει εκεί.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» προτείνουν να πληρωθεί ένα μέρος της ρήτρας, όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ της Θεσσαλονίκης, και να δοθούν 1 ή 2 παίκτες δανεικοί. Τα ονόματα που «παίζουν» είναι των Λάμπρου (σ.σ. είναι η πιο ενδιαφέρουσα και αξιόλογη πρόταση), Κουλούρη και Δεληγιαννίδη. Ναι μεν είναι μια βολική λύση για τις ομάδες οι δανεικοί, αλλά δεν έχει κερδίσει και ιδιαίτερα πράγματα ο ΠΑΣ αγωνιστικά απ’ όσους πέρασαν. Προσεχώς, πάντως, θα ξεκαθαρίσει κι αυτό το ζήτημα.