image description

Με μεγάλη νίκη ολοκλήρωσε τη φετινή εντός έδρας παρουσία της η ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας, η οποία επικράτησε στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων του Απόλλωνα Πόντου με 2-1.

Η ομάδα της Άρτας, έχοντας στην ενδεκάδα της κυρίως Αρτινούς και νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές, προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 11΄ με ένα πολύ ωραίο τέρμα του Παπανίκου, μετά από εξαιρετική πάσα του Ψιάνου. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα, όταν στο 15΄ ο Μπρίτο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από ομαδική συνεργασία. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Απόλλωνας έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Συμελίδη, με δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στις αρχές της επανάληψης, μετά από εκπληκτικό συνδυασμό των Μακρίδη, Χούσο, ο Ευαγγέλου με πολύ ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη γωνία, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας μας.

Η σημερινή αγωνιστική μετονομάστηκε σε «Make A Wish», παίρνοντας το όνομα του ομώνυμου οργανισμού, ο οποίος πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών 3-18 ετών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, δύναμη και ελπίδα.

Την Κυριακή 27 Μαΐου (ώρα 17:00) θα πραγματοποιηθεί η τελευταία αγωνιστική (34η), με την ομάδα μας που θα τερματίσει στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League, να δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας.

Οι φάσεις της αναμέτρησης:
Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
2΄. Δυνατό μακρινό σουτ από τον Μπρίτο πέρασε άουτ χωρίς να απειλήσει τον Ραχιώτη.
6΄. Φάουλ του Καλαϊτζίδη λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο τείχος και έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
ΓΚΟΟΟΛ 1-0 στο 11΄. Ο Ψιάνος με εκπληκτική μπαλιά ανοίγει στον κενό χώρο για τον Παπανίκου, ο οποίος «τσιμπάει» την μπάλα από τον Τσεμπερίδη και νικάει τον Καλογεράκη, ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕ Καραϊσκάκης!
13΄. Δυνατό σουτ από τον Καλογέρη μπλόκαρε εύκολα ο Ραχιώτης.
14΄. Ο Μακρίδης άλλαξε την μπάλα ωραία με τον Ευαγγέλου, αλλά ο τελευταίος πλάσαρε άουτ.
ΓΚΟΛ 1-1 στο 15΄. Άμεσα έφτασαν στην ισοφάριση οι φιλοξενούμενοι, όταν ο Καλογερής γύρισε στον Τσεμπερίδη κι αυτός πάσαρε στον Μπρίτο, με τον έμπειρο Βραζιλιάνο να σκοράρει με ωραίο πλασέ στην κίνηση.
28΄. Σέντρα του Καλαϊτζίδη για τον Βλαχομήτρο, αυτός έπιασε την κεφαλιά «ψαράκι», αλλά η μπάλα έφυγε μακριά άουτ.
37΄. Φάση διαρκείας στην άμυνα της ΑΕ Καραϊσκάκης, ο Καλαϊτζίδης λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα προς την εστία, όμως μπλόκαρε ο Ραχιώτης.
42΄. Μακρινό σουτ από τον Μακρίδη, δεν απείλησε.
43΄. Ο Συμελίδης αποβλήθηκε, δεχόμενος δύο κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τον διαιτητή του αγώνα, Γρατσάνη.
Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
ΓΚΟΟΟΛ 2-1 στο 48΄. Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο για την ΑΕ Καραϊσκάκης, όταν στο 48΄ ο Μακρίδης άνοιξε υπέροχα στον κενό χώρο για τον Χούσο, αυτός έκανε την τέλεια σέντρα και ο Ευαγγέλου από το πρώτο δοκάρι σκόραρε, στέλνοντας με ωραία κεφαλιά την μπάλα στην απέναντι γωνία!
53΄. Ο Μπρίτο έκανε την σέντρα με τον Τσεμπερίδη να πιάνει την κεφαλιά, άουτ.
56΄. Μεγάλη ευκαιρία για να κάνει τρία τα τέρματά της η ομάδα της Άρτας, ο Ευαγγέλου έδωσε στον Ψιάνο, ο οποίος με σουτ εκτός περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια της φάσης νέο σουτ από τον Ψιάνο μπλόκαρε με δυσκολία ο Καλογεράκης.
61΄. Ωραία σέντρα του Χούσου στην περιοχή και κεφαλιά του Ευαγγέλου, λίγο άουτ.
73΄. Σε αντεπίθεση ο Ρανγκέλοφ έκανε το σουτ από πλάγια θέση, όμως ο Καλογεράκης μπλόκαρε με δυσκολία στη γωνία του.
78΄. Νέα αντεπίθεση της ομάδας της Άρτας, ο Καψάλης βρέθηκε απέναντι από το πορτιέρο του Απόλλωνα, όμως σούταρε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Σκόρερ αγώνα: Παπανίκου 11΄, Ευαγγέλου 48΄ / Μπρίτο 15΄.
Κίτρινες κάρτες: Καραγιαννίδης, Κόλλινς / Καλαϊτζίδης, Καλογέρης.
Κόκκινη κάρτα: Συμελίδης (43΄)
Διαιτητής αγώνα: Γρατσάνης Ευάγγελος (ΕΠΣ Τρικάλων).
Α΄ βοηθός: Παπαλίτσας Γεώργιος (ΕΠΣ Καρδίτσας).
Β΄ βοηθός: Γιάντσης Κωνσταντίνος (ΕΠΣ Ημαθίας).
Τέταρτος διαιτητής: Μπαλατσούκας Κωνσταντίνος (ΕΠΣ Θεσπρωτίας).
Παρατηρητής διαιτησίας: Ντούλης Ανδρέας (ΕΠΣ Κορινθίας).

ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας (Σάκης Παπαβασιλείου): Ραχιώτης, Παπανίκου, Καψάλης, Καραγιαννίδης, Χρούσιελ, Άτσκα (76΄ Κόλλινς), Χούσος, Ψιάνος (88΄ Δημητριάδης), Ευαγγέλου, Γούλας (λ.τρ. 65΄ Ρανγκέλοφ), Μακρίδης.

Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Τσεμπερίδης, Γκουγκούδης, Σαμαράς, Καλαϊτζίδης (83΄ Δόρης), Καλογέρης, Μπρίτο, Βλαχομήτρος (66΄ Λιόνης), Συμελίδης, Χασομέρης (88΄ Κυβελίδης).