image description

Το Βike Odyssey 2018, ένας από τους δυσκολότερους και πιο ενδιαφέροντες αγώνες ποδηλασίας παγκοσμίως και μοναδικός στο είδος του στην Ελλάδα, είναι προ των πυλών!! Ο οκταήμερος αγώνας ορεινής ποδηλασίας, γνωστός και πλέον δημοφιλής στον Έλληνα αλλά και στον ξένο φίλο της ποδηλασίας, πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά μετά και την επιτυχημένη διοργάνωση του 2017 και συγκεκριμένα σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 17 Ιουνίου. Πρόκειται σαφώς για μία πολύ ιδιαίτερη διοργάνωση, αφού οι αντίστοιχοι αγώνες που διεξάγονται ανά τον κόσμο είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Ο αγώνας την προηγούμενη χρονιά ξεκίνησε από τη Σμίξη του νομού Γρεβενών και κατέληξε στη Ναύπακτο του νομού Αιτωλοακαρνανίας.  Πρόκειται για μια αθλητική εκδήλωση που πραγματοποιείται σ’ ένα μεγάλο μέρος της χώρας, με συνολική διαδρομή μήκους 620 χιλιομέτρων και 19.800 υψομετρικών διαφορών. Ήδη υπάρχουν πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό: για το 2018 από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Ινδονησία, Αυστραλία, Αγγλία, Δανία, Ισραήλ, Καναδά, Κύπρο αλλά και τα προηγούμενα έτη από Ιταλία, Ν. Αφρική, Τρινιντάτ & Τομπάγκο της Καραϊβικής, Γαλλία, Τουρκία, Σκωτία. Επιπλέον, αυτή τη χρονιά πρόκειται να παρευρεθούν και δημοσιογράφοι από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 300 αθλητές και θα τον παρακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες φίλοι του αθλητισμού.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κατά τη διάρκεια του οχταήμερου αγώνα του Bike Odyssey 2018 πραγματοποιούνται ταυτόχρονα άλλοι δύο τριήμεροι αγώνες ορεινής ποδηλασίας ιδιαίτερα μεγάλης δυσκολίας, οι οποίοι θα διεξαχθούν 17 με 20 και 21 με 24 Ιουνίου.

Τeaser video:

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ