image description

Για το Βελιγράδι αναχώρησε σήμερα Τρίτη 29/5 η Εθνική ομάδα κωπηλασίας ανδρών-γυναικών προκειμένου να πάρει μέρος στον 1ο Αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Σερβίας 1-3 Ιουνίου.

Την ελληνική ομάδα αποτελούν 11 αθλητές (8 άνδρες-3 γυναίκες) που στελεχώνουν 8 πληρώματα πέντε εκ των οποίων μονά. Ανάμεσα στους αθλητές της Εθνικής μας είναι και ο Αριστείδης Γραμμενιάτης του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, ο οποίος θα συμμετάσχει στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με τον Ντινενή.

Στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς θα πάρουν μέρος 583 αθλητές κι αθλήτριες που στελεχώνουν 290 πληρώματα από 42 χώρες απ όλο τον πλανήτη. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κωπηλατικό κέντρο Ada Ciganlija στη λίμνη Σάβα που βρίσκεται στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές έχουν ως εξής:

Κατερίνα Νικολαϊδου (σκιφ) , Αννέτα Κυρίδου (σκιφ), Θωμαϊς Εμμανουηλίδου (σκιφ ελ βαρών) , Σπύρος Γιάνναρος (σκιφ ελ βαρών), Νικολαϊδης Νίνος (σκιφ ελ βαρών)

Γιάννης Μαρόκος-Αντώνης Παπακωνσταντίνου (δίκωπος άνευ ελ βαρών)

Χρήστος Στεργιάκας-Σπύρος Καλέτζης (διπλό σκιφ)

Χαράλαμπος Ντινενής-Αριστείδης Γραμμενιάτης (διπλό σκιφ ελ βαρών).

Τους αθλητές συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Κοντομανώλης, Γιάννης Χρυσόπουλος.

Το πρωί της Παρασκευής έχουν προγραμματιστεί οι προκριματικοί και οι επαναληπτικοί, το Σάββατο οι ημιτελικοί ενώ την Κυριακή το πρωί το πρόγραμμα θα κλείσει με τους μικρούς και μεγάλους τελικούς.