image description

Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα», πάντα ενεργή και πάντα κοντά στους δημότες, στις γειτονιές και τα προβλήματα τους, συνεχίζει και διευρύνει τον κύκλο επαφών και συναντήσεων που ξεκίνησε τους προηγούμενους μήνες με φορείς και συλλογικότητες, όχι μόνο της πόλης των Ιωαννίνων αλλά ολόκληρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 12 Ιουνίου, αντιπροσωπεία της παράταξης αποτελούμενη από τον επικεφαλής κ. Α. Μπαρτζώκα, το δημοτικό σύμβουλο κ. Δ. Πάνου και τα μέλη της Γραμματείας κ.κ. Αθανασόπουλο και Σταμάτη πραγματοποίησαν επίσκεψη στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λακκωμάτων, όπου και συναντήθηκαν με την Πρόεδρο κα. Μαρία Ασλάνη, μέλη του Δ.Σ. και άλλα μέλη του Συλλόγου.

Ακολούθησε ενημερωτική συζήτηση και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για τις δραστηριότητες του Συλλόγου, αλλά και τα διάφορα θέματα και ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και τους κατοίκους της, όπως:

  • Ο Σύλλογος παρουσιάζει πολύπλευρη όσο και αξιόλογη δραστηριότητα, με χορευτικά και καλλιτεχνικά τμήματα και ως εκ τούτου χρειάζεται στήριξη με παροχή μεγαλύτερων χώρων για τα γραφεία και τις λοιπές δραστηριότητες του – αίτημα που η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει στο Δήμο Ιωαννιτών

Επίσης, ο Σύλλογος έθεσε υπόψη της αντιπροσωπείας της παράταξης τα άλλα προβλήματα της περιοχής και ζήτησε:

  • Αξιοποίηση & καλλωπισμό του πάρκου που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του σύλλογου
  • Απομάκρυνση αδέσποτων ζώων από το παραπάνω πάρκο και την παρακείμενη παιδική χαρά, πριν δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα
  • Διάνοιξη του κάτω δρόμου της οδού Αγίου Κοσμά, διάνοιξη ή μονοδρόμηση της οδού Χαόνων και άλλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις
  • Απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από το δημοτικό σχολείο της περιοχής, ζήτημα που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των μικρών μαθητών και που παρ’ ότι πολλές φορές έχει απασχολήσει την επικαιρότητα, δεν έχει ακόμα υπάρξει οριστική λύση.

Η Γραμματεία της παράταξης, αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για τα ζητήματα, υποσχέθηκε ότι θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις για να αναδείξει τα θέματα της περιοχής και του Συλλόγου, με θεσμικές παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αλλά και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» θεωρεί ότι οι Συλλογικότητες είναι το πιο ενεργό και «ζωντανό» κομμάτι της πόλης και ότι πρέπει να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο από το Δήμο και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα και δηλώνει ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στον τομέα αυτό.

Τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία της παράταξης για την επίσκεψη στην περιοχή τους, αλλά και για την πρόθεση της παράταξης να συμβάλλει εποικοδομητικά στην επίλυση των ζητημάτων τα οποία αφορούν την περιοχή τους.