image description

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας (Φ.Δ.Λ.Π.) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2018, συμμετείχε σε σειρά εκδηλώσεων, σε συνεργασία με τα ΚΔΑΠ Δήμου Ιωαννιτών, την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (ΕΨΕΠ), σχολείων και εκπαιδευτηρίων των Ιωαννίνων.

Αναλυτικότερα:

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ΚΔΑΠ Δήμου Ιωαννιτών  εκδήλωση με τίτλο παι-ζω-γραφίζω δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, στο παραλίμνιο πάρκο του Σπηλαίου στο Πέραμα. Ο Φ.Δ.Λ.Π. συμμετείχε με περιβαλλοντικά παιχνίδια, διανομή έντυπου υλικού για την Προστατευόμενη Περιοχή και παρατήρηση πουλιών με ειδικό εξοπλισμό.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου ο Φ.Δ.Λ.Π. συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΨΕΠ, στο γιαννιώτικο σαλόνι με τίτλο «Όλοι μαζί για το Περιβάλλον – το αγαπάμε και το φροντίζουμε όπως τον εαυτό μας». Ο Φ.Δ.Λ.Π. συμμετείχε με περιβαλλοντικό εργαστήρι και παιχνίδι, διανομή έντυπου υλικού για την Προστατευόμενη Περιοχή και αναμνηστικού στους συμμετέχοντες.

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου και την Κυριακή 10 Ιουνίου ο Φ.Δ.Λ.Π. πραγματοποίησε δράσεις ερμηνείας οικοσυστήματος λίμνης Παμβώτιδας, παρατήρηση πουλιών και περιβαλλοντικά παιχνίδια στο Κέντρο Πληροφόρησης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων. Συμμετείχαν το δημοτικό σχολείο Κρυφοβού (20 μαθητές) και το φροντιστήριο ξένων γλωσσών «Playschool» (περίπου 40 άτομα).

Αναγνωρίζοντας ότι το περιβάλλον συνδέεται άρρηκτα με την ποιότητα ζωής και την ευημερία των πολιτών, αλλά και την ανάπτυξη κάθε περιοχής, επιδιώκουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ανάδειξη της ανάγκης συμμετοχής όλων στην προστασία του περιβάλλοντος.