image description

Ο χρόνος γυρίζει πίσω σήμερα, στις 18 Ιουνίου 2000 στο αλησμόνητο μπαράζ της Νέας Φιλαδέλφειας, μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Αιγάλεω. Σ’ ένα ματς που ο ΠΑΣ χρειαζόταν την ισοπαλία (είχε ήδη κερδίσει με 3-1 τον Πανσερραϊκό) για να πάρει την άνοδο στην Α’ Εθνική και τα κατάφερε, βάζοντας τέλος σε 10 πέτρινα χρόνια!

Η άνοδος εκείνη αποτέλεσε μια από τις πιο ιστορικές στιγμές των Ηπειρωτών και το γκολ του Κορμαρή στο 96ο λεπτό έγινε σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων… «θα το θυμάμαι μια ζωή, το γκολ του Κορμαρή». Ένα γκολ που έστειλε στα ουράνια περίπου 10.000 φιλάθλους του «Άγιαξ της Ηπείρου», στην τελευταία τους μεγάλη εκτός έδρας παρουσία, καθώς τα τελευταία 18 χρόνια δεν υπήρξε ξανά κάτι παρόμοιο σε μετακίνηση.

Για την ιστορία, το Αιγάλεω είχε προηγηθεί σ’ εκείνο το ματς με τον Πέτρου στο 72ο λεπτό. Στο 89΄ο Σεντεμέντες αποβλήθηκε από τον Παπίλια και όλα έδειχναν ότι το όνειρο του ΠΑΣ για επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια, «έσβηνε».

Τελικά στο 96′, ο Τάτσης σημάδεψε στην αριστερή γωνία της περιοχής τον Κοζανίδη, αυτός με τη μία γύρισε υποδειγματικά την μπάλα στον Κορμαρή, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κόη, με το πέταλο της Νέας Φιλαδέλφειας να σηκώνεται στα ουράνια!

Με τη λήξη του παιχνιδιού όλοι έγιναν ένα κουβάρι, ενώ παίκτες και οπαδοί πανηγύρισαν μαζί μπροστά στο πέταλο.

Η σύνθεση του ΠΑΣ Γιάννινα(Γ. Φοιρός): Ράντος, Σεντεμέντες, Πάττας, Θεοδωρής , Φουτσίνι, Γιώτσας, Τάτσης, Κάκος, Μπελά, Κορμαρής, Κάμπος.

Δείτε όλο το ματς. (Η φάση του γκολ στο 1:37′:55”)