image description

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την ικανοποίησή του για την ένταξη της πρότασης που κατέθεσε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» που αφορά την προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμού με σκοπό την αναβάθμιση συνολικά 19 παιδικών χαρών καθώς και τη δημιουργία ακόμη 6.

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία η οποία εξασφαλίζει 281.000 ευρώ από το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών, χρήματα τα οποία έρχονται να προστεθούν στια 119.000 ευρώ που θα διαθέσει ο Δήμος Ιωαννιτών από τον προϋπολογισμό του για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών σε όλο τον καλλικρατικό Δήμο.

Μέσω των παρεμβάσεων αυτών, 19 παιδικές χαρές θα είναι πλέον πιστοποιημένες, ενώ μαζί με τις 6 νέες που θα δημιουργηθούν ο δήμος Ιωαννιτών θα έχει συνολικά 63 παιδικές χαρές με πιστοποιητικό καταλληλότητας.

Να θυμίσουμε ότι ήδη έχουν πιστοποιηθεί 25 παιδικές χαρές, 6 ακόμα βρίσκονται στο τελικό στάδιο και σε άλλες 7 έχουν αρχίσει οι πρώτες εργασίες.

Οι παρεμβάσεις αφορούν τον εξοπλισμό με όργανα, τον φωτισμό και τα δάπεδα των παιδικών χαρών, ενώ στόχος είναι να απορροφηθούν άμεσα και σίγουρα εντός του 2018 οι πόροι από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε το 2019 να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις από ίδιους πόρους.

«Είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία για εμάς γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τον σχεδιασμό που είχαμε για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών σε όλο το Δήμο μας. Γνωρίζετε ότι με τη νομοθεσία, τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι παιδικές χαρές ώστε να είναι πιστοποιημένες έγιναν πολύ αυστηρά κι εμείς από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε με ίδιους πόρους στην αναβάθμιση του μεγαλύτερου μέρους τους. Η ενίσχυση που έρχεται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ ουσιαστικά μας δίνει την ώθηση να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα και σε περισσότερες παιδικές χαρές, τη διαδικασία αναβάθμισης – πιστοποίησης, με στόχο κάθε δημοτικό και τοπικό διαμέρισμα του Δήμου μας να έχει μια ασφαλή και πιστοποιημένη παιδική χαρά», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κατηρτσίδης.