image description

Άλλο ένα Bike Odyssey έφτασε σήμερα στο τέλος του. Μία περιπέτεια οκτώ ημερών με παραμυθένιες διαδρομές, περιοχές και οικισμούς πραγματικά κρυμμένους θησαυρούς, ενδιαφέροντες πρωταγωνιστές, δυνατές μονομαχίες, εντυπωσιακές εμφανίσεις και αναπάντεχες συγκινήσεις. Μία πραγματική Οδύσσεια που πάντα θα θυμόμαστε με μία γλυκόπικρη νοσταλγία!

Το Bike Odyssey 2018 ολοκληρώθηκε σήμερα με το τελευταίο στάδιο του αγώνα στη Ναύπακτο, με τον 8-ήμερο και το νότιο 3-ήμερο αγώνα να κλείνουν  τον κύκλο τους. Οι ομάδες οι οποίες αναδείχθηκαν νικήτριες των δύο αγώνων ήταν οι Pedal Force One των Παπανικολάου και Καλογερόπουλου για τον 8-ήμερο αγώνα – μετά από μία δυνατή μονομαχία οκτώ ημερών με τους BikeBoard των Maciejowski  και Mossoczy –  και οι Sinetairoi των Παπασάββα και Ματσούκα για το νότιο 3-ήμερο αγώνα, οι οποίοι πραγματικά εντυπωσίασαν με τρεις εκπληκτικές εμφανίσεις σε ισάριθμους αγώνες.

Πιο αναλυτικά, και σε ό,τι έχει να κάνει με τον 8-ήμερο αγώνα, οι Maciejowski  και Mossoczy (BikeBoard) έπρεπε σήμερα να πάρουν τη νίκη με μία διαφορά μεγαλύτερη των επτά λεπτών από τους  Pedal Force One  για να καταλάβουν την πρωτιά στη γενική βαθμολογία. Ο αγώνας ξεκίνησε με τους  Πολωνούς να παίρνουν δυναμικά το προβάδισμα το οποίο και διατήρησαν  καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με τον τρόπο αυτό  πήραν την πρώτη θέση για το 8ο στάδιο και την πέμπτη τους νίκη σε οκτώ στάδια αγώνα. Δεν κατάφεραν να πάρουν όμως και την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη του αγώνα, καθώς λίγο πιο πίσω τους, με μία διαφορά λίγο μικρότερη των τεσσάρων λεπτών, οι Παπανικολαόυ και Καλογερόπουλος (Pedal Force One) τερμάτισαν στη 2η θέση.

Η ομάδα των δύο Ελλήνων αθλητών δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα τους βασικούς της ανταγωνιστές να πάρουν σημαντικό προβάδισμα και – παρότι νίκησε σε μόλις τρία έναντι των πέντε σταδίων των συνδιεκδικητών της- αξιοποίησε στο έπακρο τις δύο πρώτες νίκες της και επάξια κατέλαβε την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης για τον 8-ήμερο αγώνα.

Όσον αφορά τον 3-ήμερο αγώνα, οι Sinetairoi των Παπασάββα και Ματσούκα πραγματοποίησαν ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση, τερματίζοντας με 7 λεπτά διαφορά στην πρώτη θέση για τρίτο συνεχόμενο στάδιο. Πετυχαίνοντας έτσι τρείς νίκες σε ισάριθμα στάδια, κατέλαβαν την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία του 3-ήμερου αγώνα, με μία συγκλονιστική διαφορά περίπου μίας ώρας και είκοσι πέντε λεπτών!! Οι δύο αθλητές μας καθήλωσαν και μας εντυπωσίασαν για τρεις μέρες και επάξια κέρδισαν την πορτοκαλί φανέλα των πρωτοπόρων του νότιου τριήμερου αγώνα.

Στις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης εξάδας του νότιου τριήμερου αγώνα δεν άλλαξε κάτι στη συνολική βαθμολογία, παρά τη μεγάλη διαφορά με την οποία τερμάτισαν οι Mauden Hill Cycling των Περδικάρη και Τσοχάρα στην έβδομη θέση του σημερινού σταδίου. Μία δυναμική εμφάνιση, ωστόσο,  μας χάρισαν οι Στάθης και Κουτσοθάνας (Red Arrows Team). Η τέταρτη ομάδα της συνολικής κατάταξης μπήκε δυναμικά στον αγώνα και με πολύ καλή απόδοση, τερμάτισαν μόλις δέκα δευτερόλεπτα πίσω από τους δεύτερους West Bikers των Ρίζου και Ταμπαρόπουλου στην τρίτη θέση.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην όγδοη μέρα του Bike Odyssey, με τους διαγωνιζόμενους να συναντούν τη δική τους ποδηλατική Ιθάκη στην πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της Ναυπάκτου έπειτα από οκτώ ημέρες μίας μοναδικής εμπειρίας  στην απαράμιλλης ομορφιάς ορεινή Πίνδο.

Το Bike Odyssey 2018 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, αποζημιώνοντας και με το παραπάνω τους φίλους της ποδηλασίας αλλά και του αθλητισμού γενικότερα που το παρακολούθησαν και αφήνοντας πίσω μία μόνο απορία: Πότε ξεκινάει το επόμενο;;; Μέχρι τότε… μείνετε συντονισμένοι!!

Παρακάτω παρατίθεται πίνακας με τις πρώτες έξι ομάδες κάθε αγώνα και τα οριστικά αποτελέσματα της Γενικής Κατάταξης:

8ΗΜΕΡΟΣ Top 6:

1 MOSSOCZY ZBIGNIEW                                                          MACIEJOWSKI PRZEMYSLAW BIKEBOARD 01:45:08
2 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                  ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ PEDAL FORCE ONE 01:47:53
3 ΤΣΟΥΛΟΥΧΑΣ ΓΙΩΡΓΙΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

BEST MEN 01:49:27
4 DAAN DE BACKER

ANDY STANDAERT

OUZO?AZO! 01:52:40
5 JØRGENSEN LARS

LARSEN BJARNE

PINGEL MTB RACE & FUN, DK 01:57:20
6 ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

cole simon

ANIMAL RIGHTS 01:58:05

 

8ΗΜΕΡΟΣ Γενική Κατάταξη:

1 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                  ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ PEDAL FORCE ONE 31:18:04
2 MOSSOCZY ZBIGNIEW                                                          MACIEJOWSKI PRZEMYSLAW BIKEBOARD 31:22:26
3 ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

cole simon

ANIMAL RIGHTS 33:12:02
4 DAAN DE BACKER

ANDY STANDAERT

OUZO?AZO! 33:52:47
5 JØRGENSEN LARS

LARSEN BJARNE

PINGEL MTB RACE & FUN, DK 33:53:02
6 ΤΣΟΥΛΟΥΧΑΣ ΓΙΩΡΓΙΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

BEST MEN 33:58:19

 

ΝΟΤΙΟΣ 3ΗΜΕΡΟΣ:

1 ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

SINETAIROI 01:45:12
2 ΤΑΜΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

ΡΙΖΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

WEST BIKERS 01:58:10
3 ΣΤΑΘΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΟΥΤΣΟΘΑΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

RED ARROWS TEAM 01:58:20
4 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΟΥΚΟΥΛΙΕΡΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

NEROMANA-KOPANA 02:02:25
5 ΣΜΠΡΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

DEMARRAGE 02:04:56
6 ΓΟΥΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΟΥΒΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

MEGAYEEROS.GR 02:12:34

 

ΝΟΤΙΟΣ 3ΗΜΕΡΟΣ Γενική Κατάταξη:

1 ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

SINETAIROI 10:16:29
2 ΤΑΜΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

ΡΙΖΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

WEST BIKERS 11:41:44
3 ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΣΟΚΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

MAUDEN HILL CYCLING 12:01:57
4 ΣΤΑΘΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΟΥΤΣΟΘΑΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

RED ARROWS TEAM 12:19:16
5 ΓΟΥΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΟΥΒΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

MEGAYEEROS.GR 12:25:11
6 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΟΥΚΟΥΛΙΕΡΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

NEROMANA-KOPANA 12:34:05