image description

Στο αυριανό ΔΣ της Super League θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο της αναδιάρθρωσης. Υπενθυμίζεται πως οι ΠΑΕ δεν δέχονται τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 12 ομάδες από τη σεζόν 2019/20, κάτι το οποίο συζητά υπό όρους και ο Γιώργος Βασιλειάδης, αρκεί να υπάρχει και δέσμευση πως το πλάνο του για λίγκα με 12 συλλόγους θα τεθεί σε εφαρμογή την περίοδο 2020/21.

Όλα δείχνουν πως το πρωτάθλημα 2019/20 θα γίνει με 14 ομάδες, αλλά σύμφωνα με τη Live Sport η Super League έχει θέσει έναν όρο: να μην υποβιβαστούν από το προσεχές πρωτάθλημα της μεγάλες κατηγορίας τέσσερις ομάδες, αλλά τρεις. Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει πως από η Football League θα δώσει μόνο ένα εισιτήριο ανόδου, κάτι που λογικά προκαλεί αντιδράσεις. Στη Super League, ωστόσο, εκτιμούν πως αυτές μπορούν να καμφθούν από τη στιγμή που τα έσοδά τους θα αυξηθούν σημαντικά εφόσον προχωρήσει το πλάνο Βασιλειάδη.

Στις τάξεις της Super League φαίνεται πως στόχος είναι η καθιέρωση πρωταθλήματος με 14 ομάδες, όχι ως μεταβατική αλλά σαν μόνιμη λύση, αν και η Nova επιθυμεί τις 12 ομάδες.

[Πηγή: sport-fm.gr]