image description

Στα Γιάννινα επέστρεψε σήμερα το απόγευμα ο Μάρκος Βελλίδης μετά την ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο Καστοριανός «πορτιέρο» συμφώνησε για συμβόλαιο 2,5 ετών κι έτσι κατάφερε, μετά την κλήση του στην Εθνική ανδρών, να κάνει πράξη και το δεύτερο όνειρο που είχε όταν ήρθε στα Γιάννινα, να πάρει μεταγραφή για ένα ιστορικό σύλλογο, μεγαλώνοντας τη γιαννιώτικη «παροικία» του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ο Βελλίδης ήρθε ως μία από τις πρώτες κιόλας μεταγραφές του καλοκαιριού του 2013 στον ΠΑΣ, με τη γνωριμία του με τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Νιαρχάκο, να παίζει αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή του να έρθει σε μία μεγάλη επαρχιακή ομάδα, αφήνοντας στο παρελθόν όσα είχε ζήσει στον Άρη τους προηγούμενους μήνες.

Η αρχή ήταν δύσκολη. Η παρουσία του Φέγκρους την προηγούμενη σεζόν κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΣ, η αποτυχία της αδειοδότησης και η στέρηση του ευρωπαϊκού ονείρου, είχαν καλλιεργήσει κλίμα δυσπιστίας για το κατά πόσο μπορούσαν να βρεθούν και πάλι οι κατάλληλοι παίκτες να οδηγήσουν ψηλά την ομάδα. Έτσι οι πρώτες του εμφανίσεις δεν ήταν ιδιαίτερες «πειστικές» για τους απαιτητικούς φιλάθλους των Ιωαννίνων.

Στάθηκε, όμως, τυχερός στον ΠΑΣ, γιατί η δικιά του μεταγραφή από τον Άρη στον «Άγιαξ της Ηπείρου», συνέπεσε με την επιστροφή του Χρήστου Τσελιόπουλου στο πόστο του γυμναστή τερματοφυλάκων. Ο Μάρκος εξ’ αρχής είχε θέσει ως στόχο να γίνει ξανά διεθνής μέσω του ΠΑΣ Γιάννινα και ο κ. Τσελιόπουλος δούλεψε εντατικά μαζί του, βλέποντας ότι ο Μάρκος εννοούσε αυτό που έλεγε και δεν ήταν απλώς ένα ευχολόγιο για να περνάει ευχάριστα η ώρα στις προπονήσεις.

Από εμφάνιση σε εμφάνιση ο Μάρκος βελτιωνόταν όλο και περισσότερο, οι προπονητές του τον εμπιστεύονταν με κλειστά μάτια, ο κόσμος άρχισε να πιστεύει περισσότερο σ’ αυτόν και ειδικά η σεζόν 2014-2015, ήταν χρονιά «απογείωσης», αφού ο στόχος επετεύχθη! Από τη μία ο ΠΑΣ αγωνιστικά «άγγιξε» πάλι την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας και από την άλλη, ο Σέρχιο Μαρκαριάν διέκρινε ότι ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων είχε τα προσόντα να ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο. Τον κάλεσε στην Εθνική ανδρών, δίνοντάς του μία ολιγόλεπτη συμμετοχή στο φιλικό με την Πολωνία και από εκεί και πέρα παγιώθηκαν οι κλήσεις του στη βασική τριάδα επιλογών όσων διαδέχτηκαν τον Μαρκαριάν.

Για τον Μάρκο η πρώτη αναγνώριση είχε έρθει, αλλά δεν ξέχασε ποιοι τον βοήθησαν να ξαναφτιάξει το όνομά του. Έτσι το καλοκαίρι του 2015 ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δείχνοντας υπομονή για το επόμενο βήμα της καριέρας του. Τελικά ούτε αυτό άργησε, αφού ο ΠΑΟΚ ξέμεινε από αξιόπιστες λύσεις και φυσικά η πρώτη του σκέψη ήταν να αποκτήσει τον κορυφαίο σε αποκρούσεις και κλεψίματα «πορτιέρο» την τρέχουσα σεζόν, τον Βελλίδη.

Κάπως έτσι μπήκε τέλος στην παρουσία 2,5 όμορφων ετών στα Γιάννινα, που κατέδειξαν, τόσο στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή όσο και σε συμπαίκτες του, ότι ο ΠΑΣ ανοίγει σε όλους δρόμους, πόσο μάλλον σε όσους εκτιμούν όσα τους δίνει η ομάδα.

Θα αποτελεί, όμως, κι ένα από τα πιο φωτεινά παραδείγματα, ότι η καταξίωση μπορεί να έρθει για έναν ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα, αρκεί να δουλεύει με αφοσίωση, να πιστεύει στον εαυτό του, τους συμπαίκτες του, τους προπονητές του και τις δυνατότητες της ομάδας.

Ευχόμαστε στον Μάρκο να συνεχίσει γερός και δυνατός. Είναι μόλις 28 ετών και ουσιαστικά για έναν τερματοφύλακα τώρα αρχίζει η ώριμη ηλικία του. Το μέλλον είναι μπροστά του. Επιδεικνύοντας την ίδια υπομονή και συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά, θα φτάσει σίγουρα πολύ ψηλά.

Η παρουσία του Μάρκου στον ΠΑΣ Γιάννινα με αριθμούς

2013-2014: 32 αγώνες/3.021 λεπτά συμμετοχής

2014-2015: 32 αγώνες/2.963 λεπτά συμμετοχής

2015-2016: 18 αγώνες/1.693 λεπτά συμμετοχής

Και στις τρεις χρονιές που αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα είχε καταφέρει να είναι σταθερά στους κορυφαίους τερματοφύλακες σε αποκρούσεις και κλεψίματα.

Φέτος στις πρώτες 18 αγωνιστικές είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας σεαποκρούσεις με 71 και σε κλεψίματα με 80.

Τη σεζόν 2014-2015 ήταν 2ος τερματοφύλακας σε αποκρούσεις με 109 και 3οςσε κλεψίματα με 162.

Τέλος, τη σεζόν 2012-2013 ήταν 1ος τερματοφύλακας σε αποκρούσεις με 121και 2ος σε κλεψίματα με 158.