image description

Δύο νέες προσκλήσεις, με συνολική δημόσια δαπάνη 6,715 εκ. ευρώ, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε επιχειρήσεις της Ηπείρου δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.

Πρόκειται για την πρόσκληση 60 «Ενίσχυση υφιστάμενων Μ.Μ.Ε. για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών» και την πρόσκληση 61 «Υποστηρικτικοί Μηχανισμοί για την προώθηση της καινοτομίας  στην τοπική επιχειρηματικότητα».

Πρόσκληση «Ενίσχυση υφιστάμενων Μ.Μ.Ε. για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών»

Η συνολική δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 4.615.000 ευρώ. Η δράση αφορά την ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για αρχικές επενδύσεις ή για νέα οικονομική δραστηριότητα, καθώς και ενίσχυση λειτουργικών δαπανών, αμοιβών υποστηρικτικών υπηρεσιών και δαπανών προβολής και δικτύωσης, ώστε να υιοθετήσουν νέες ή ουσιωδώς βελτιωμένες μεθόδους παραγωγής και λειτουργίας, καθώς και να αναπτύξουν και εισάγουν στην αγορά νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Η δράση είναι σχεδιασμένη με βάση την εγκεκριμένη Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης και αφορά αποκλειστικά την υποστήριξη επιχειρήσεων που αναπτύσσουν δραστηριότητα στους τέσσερις τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής, δηλαδή την αγροδιατροφή, τη βιομηχανία της εμπειρίας, τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις ΤΠΕ, καθώς και την υγεία/ευεξία.

Η υποβολή προτάσεων για την παρούσα πρόσκληση ξεκίνησε στις 10/07/2018 και ολοκληρώνεται στις 10/9/2018 και ώρα 15:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την πρόσκληση στην ιστοσελίδα της Ε.Υ.Δ. https://peproe.gr/10-el/op2020/calls/644-inv-60 ή να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Πρόσκληση « Υποστηρικτικοί Μηχανισμοί για την προώθηση της καινοτομίας  στην τοπική επιχειρηματικότητα»

Βασικός στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της ίδρυσης ή αναβάθμισης της λειτουργίας συνεργατικών σχηματισμών καινοτομίας για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη των δράσεων της παρούσας πρόσκλησης, ανέρχεται σε 2.100.000  ευρώ. Δικαιούχοι της πρόσκλησης είναι: Νομικές οντότητες, υφιστάμενες ή υπό σύσταση, επιφορτισμένες με τη διαχείριση των υποστηρικτικών μηχανισμών.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες των συνεργατικών σχηματισμών καινοτομίας θα πρέπει να περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

  • Ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων και πληροφοριών μεταξύ ερευνητικών φορέων – οργανισμών και τοπικών επιχειρήσεων.
  • Εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας για σχέδια ανάπτυξης νέων προϊόντων, υπηρεσιών ή διεργασιών.
  • Σχεδιασμό, εφαρμογή και αξιολόγηση σχεδίων πειραματικής ανάπτυξης για νέα προϊόντα, υπηρεσίες ή διεργασίες.
  • Παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών στον τομέα της καινοτομίας.

 

Η υποβολή προτάσεων για την παρούσα πρόσκληση ξεκίνησε στις 10/07/2018 και ολοκληρώνεται στις 28/9/2018 και ώρα 15:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την πρόσκληση στην ιστοσελίδα της Ε.Υ.Δ. https://peproe.gr/10-el/op2020/calls/645-prosklisi-ypostiriktikoi-mixanismoi-gia-tin-proothisi-tis-kainotomias-stin-topiki-epixeirimatikotita  ή να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].