image description

Με τον ΝΟ Θεσσαλονίκης να αναδεικνύεται πρωταθλητής και πολυνίκης ολοκληρώθηκε και η Β΄Φάση του 84ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας που αφορούσε στις κατηγορίες Παίδων –Κορασίδων και επίδειξης ΑΜΕΑ στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων.

Κάτω από ιδανικές αγωνιστικές συνθήκες και με τον ΝΟΙ να έχει δώσει τα καλύτερα διαπιστευτήρια ενόψει και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 23 που θα φιλοξενηθούν στις ίδιες εγκαταστάσεις το φθινόπωρο του 2019, οι 300 και πλέον αθλητές κι αθλήτριες έδωσαν σπουδαίες μάχες αποδεικνύοντας ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των τελικών μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Εκατοντάδες φίλοι του αθλήματος γονείς και συγγενείς καθώς και ο γγΑ Ιούλιος Συναδινός χειροκρότησαν τους νικητές των 12 τελικών που ανέδειξαν πολυνίκη στις συγκεκριμένες κατηγορίες τον ΝΟ Μαυροχωρίου που κατέκτησε 2 χρυσά 2 ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο. Αναλυτικά τον πίνακα των μεταλλίων της Β΄φάσης μπορείτε να τον δείτε ΕΔΩ.

Ο μεγάλος θριαμβευτής όμως αναμφίβολα ήταν ο ΝΟ Θεσσαλονίκης που κάθεται πλέον στο θρόνο του πρωταθλητή και πολυνίκη συγκεντρώνοντας συνολικά 29 μετάλλια και στις δυο φάσεις (στη 2η δυο χρυσά, δυο χάλκινα) εκ των οποίων 12 χρυσά, 9 ασημένια και 8 χάλκινα. Στην 2η θέση των μεταλλίων ο ΕΝΟΑ με 16 (11-3-2) και στην 3η ο ΟΕΑΝΑ Βόλου με 17 (5-9-3). Ο ΝΟ Ιωαννίνων κατέλαβε την 4η θέση με 19 μετάλλια (5-6-8). Ο πίνακας των μεταλλίων συνολικά ΕΔΩ

Και στη συνολική βαθμολογία ο ΝΟΘ ήταν πρώτος με 366.5 βαθμούς , εκθρονίζοντας μετά από πάρα πολλά χρόνια τον Ν.Ο.Ι. που έμεινε δεύτερος με 279.5β και τρίτος ο ΕΝΟΑ με 227.5 βαθμούς. Αναλυτικά η γενική βαθμολογία ΕΔΩ.