image description

Για τέταρτη αγωνιστική παρέμεινε αήττητος ο ΠΑΣ Γιάννινα, πετυχαίνοντας μάλιστα 3η συνεχόμενη νίκη, με το 0-2 επί της Καλλονής και με την πορεία του τις τελευταίες εβδομάδες ανάβει, όχι απλά φωτιά, αλλά ολόκληρη «τζαμάλα» στη μάχη της πεντάδας.

Οι «κυανόλευκοι» έπιασαν (σ.σ. με παιχνίδι περισσότερο ο ΠΑΣ) τον Αστέρα στην 6η θέση της βαθμολογίας και συνεχίζουν να κυνηγάνε Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, με το θέμα της άδειας των «κυανέρυθρων» να είναι στον «αέρα». Πάντως η μάχη θα συνεχίσει να είναι πολύ δύσκολη και θα κριθεί εν πολλοίς στα ματς με τον Πανιώνιο την άλλη αγωνιστική στο «Ζωσιμάδες» και την Ξάνθη στο φινάλε.

Σημαντική η νίκη των Ηπειρωτών μέσα στη Μυτιλήνη, αλλά και δυσκολότερη απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 0-2. Αν και ο ΠΑΣ ξεκίνησε με καλή διάθεση το παιχνίδι και είχε απίθανο χαμένο τετ-α-τετ με τον Ίλιτς, εν τούτοις μετά το 20ο λεπτό η Καλλονή άρχισε να το ισορροπεί. Ήταν, όμως, ανορθόδοξος ο τρόπος της ανάπτυξής της, αφού μόνο με γεμίσματα και στημένες μπάλες επιχειρούσε να μπει στην περιοχή του ΠΑΣ. Σ’ αυτά, όμως, οι Τζημόπουλος, Μπέριος και Σκόνδρας έχουν… εξειδίκευση κατά μία έννοια και δεν επέτρεψαν να απειληθεί η εστία του Περιστερίδη, ο οποίος χρειάστηκε μόνο σ’ ένα σουτ του Φαβάλι, στο οποίο δήλωσε “παρών”.

Το ημίχρονο όδευε προς το τέλος του, αλλά στο 43′ ένα κόρνερ που δεν μπόρεσε να «σκουπίσει» η άμυνα της Καλλονής, έφερε τελικά το 0-1 για τον ΠΑΣ, με σκόρερ τον Τζημόπουλο, που ήταν ο κορυφαίος του ματς! Στη φάση διαρκείας, ο Λίλα σούταρε, η μπάλα έφτασε στον Τζημόπουλο που πετάχτηκε από κανονική θέση στη μικρή περιοχή και με πλασέ έγραψε το 0-1, σ’ ένα σημείο που δεν προλάβαιναν οι γηπεδούχοι να αντιδράσουν.

Ο ρυθμός του αγώνα άλλαξε τελείως στο β’ μέρος. Η Καλλονή μπήκε πιο αποφασιστικά, δημιούργησε πίεση στα καρέ του ΠΑΣ, ο οποίος οπισθοχώρησε, γιατί δεν μπόρεσε να κρατήσει καθόλου κατοχή μπάλας στα χαφ. Ωστόσο δημιουργήθηκαν δύο προϋποθέσεις αντεπιθέσεων, με τον α’ βοηθό να κόβει δύο πεντακάθαρες φάσεις στις οποίες ο Μανιάς έφευγε μόνος του με τον Δαύκο.

Η Καλλονή επέμεινε στην πίεσή της, κέρδιζε συνεχώς φάουλ και κόρνερ, γέμιζε στην περιοχή και μάλιστα ξεπέρασε τα 50 γεμίσματα στο ματς! Υπήρξαν 2-3 κεφαλιές προς τα τελευταία λεπτά που θα μπορούσε να είχε φτάσει στην ισοφάριση, κάτι που δεν έγινε, για να της δώσει τη “χαριστική βολή” ο Μανιάς στο 90′ με γκολ που φέρει τη σφραγίδα του, καθώς ήταν από τη γωνία σχεδόν της μικρής περιοχής, παρ’ όλα αυτά σούταρε σωστά, με τον Δαύκο να αποκρούει ασθενώς, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του. Με το γκολ αυτό ο Μανιάς έφτασε πλέον τα 8 στο πρωτάθλημα.

Με τη σημερινή νίκη τρίτωσε το καλό για τον ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα έχοντας κάνει 2 εκτός έδρας νίκες! Ακολουθεί το ματς με τον «κακό μας δαίμονα», τον Πανιώνιο, την άλλη Δευτέρα, ένα ματς που θα είναι κομβικό για να πετύχει ο ΠΑΣ αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς, έτσι όπως ολοκληρώθηκε ο α’ γύρος.

Πάντως η σημερινή εμφάνιση δεν πλησίασε τα στάνταρτς των προηγούμενων αγώνων, με την απουσία του Ακόστα κυρίως, να είναι εμφανής, ενώ οι πολλές κίτρινες σήμερα θα έχουν ως αποτέλεσμα να χάσουν ματς προσεχώς οι Σκόνδρας και Μανιάς. Θα επιστρέψουν, όμως, οι Μιχαήλ και Ακόστα που εξέτισαν.