image description

Παρά την ήττα ο Γιάννης Πετράκης είχε την ευκαιρία να βγάλει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα από τα όσα είδε σήμερα, ενώ στάθηκε στην απόδοση των Κούζικ και Ντόλοβατς που βοήθησαν με την είσοδό τους στο β’ μέρος.

«Για μας ήταν ένα πολύ σπουδαίο φιλικό, παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα που την περίοδο αυτή είναι σε πολύ καλή κατάσταση, τηρουμένων και των αναλογιών. Ήταν πολύ σημαντικό και σπουδαίο το παιχνίδι, γιατί βγήκαν συμπεράσματα πολύ σημαντικά για εμένα και θετικά και αρνητικά. Η δυσκολία που μας έβαλε ο αντίπαλος ήταν ευκαιρία για ‘μενα να κάνω διαπιστώσεις για το σημείο που βρισκόμαστε, που χρειαζόμαστε βελτίωση ή τι κάνουμε καλά και νομίζω ότι ήταν σημαντικό το φιλικό για να κάνω καλές εκτιμήσεις για να είμαστε έτοιμοι στο πρωτάθλημα».

Για το αν έμεινε σε κάτι ικανοποιημένος από το α’ ημίχρονο: «Ειδικά στο κομμάτι της ανάπτυξης δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Σημαντικό ρόλο, όμως, παίζουν παίκτες κλειδιά που έλειπαν, όπως τα μπακ που στο δικό μας παιχνίδι παίζουν ρόλο στην ανάπτξη του παιχνιδιού μας. Ο Τόλης (Σκόνδρας), επωμίστηκε τον ρόλο του δεξιού μπακ, ενώ δεν είναι ο ρόλος του. Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά και στα κομμάτια της καλής αμυντικής συμπεριφοράς, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καλές επιθετικές ενέργειες. Νομίζω ότι εκεί ήταν το μεγαλύτερό μας πρόβλημα και ότι δεν είχαμε ενέργεια να κερδίσουμε τους χώρους που δημιουργούνταν για να βγούμε γρήγορα στην επίθεση ή να βγάλουμε την προωθητική πάσα για να γίνουμε επικίνδυνοι.  Κάποιες φάσεις του α’ μέρους βγήκαν μέσα από οργανωμένο παιχνίδι, που είναι δύσκολο να το καταφέρεις.

Δεν ήταν η εικόνα μας αυτή που θέλουμε. Ξέρουμε τον λόγο που δεν ήταν και μέσα από τη δουλειά θα είμαστε πραγματικά αυτοί που μπορούμε».

Για το αν δίνει ευκαιρία συμπερασμάτων το καλό β’ ημίχρονο, δεδομένων όμως των πολλών αλλαγών: «Νομίζω ότι η συμπεριφορά του Παναιτωλικού παρέμεινε ίδια και στο β’ μέρος, παρά τις αλλαγές. Σίγουρα έπεσε η ποιότητα, αλλά τα παιδιά είχαν τρομερή φλόγα και ενέργεια. Οι φάσεις που βγάλαμε στο β’ ημίχρονο ήταν φάσεις που κάνουμε στην προπόνηση. Οι παίκτες που μπήκαν, ειδικά ο Κούζικ, αλλά και ο Ντόλοβατς έδωσαν πράγματα που μας έλειπαν στο α’ ημίχρονο και είναι σημαντικό αυτό για ‘μενα».

Για το 4-4-2 και αν θα ξαναδούμε 3-5-2: «Όποιο σχηματισμό και να επιλέξουμε θα είναι εύκολο να τον υπηρετήσουμε. Το τι θα κάνουμε μας το καθορίζει η ομάδα και η στιγμή, δεν αποκλείω τίποτα».

Για τους τραυματίες, Περιστερίδη και Βιδάλ: «Να ευχηθούμε να μην έχει κάτι σοβαρό ο Κώστας, αλλά θα το δούμε αύριο. Ο Βιδάλ δεν νομίζω να είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά αύριο ο γιατρός θα μας πει».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του: