image description

Για την καλύτερη ενημέρωση όσων επισκέπτονται το Ζαγόρι, μετά την έκδοση του έντυπου οδηγού «Διαδρομές στο Ζαγόρι» που διανέμεται το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος προχώρησε στην εκτύπωση και τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων σε μορφή χάρτη διαστάσεων 1,5Χ2 μέτρα, σε πρώτη φάση στις τέσσερις βασικές εισόδους του Ζαγορίου.

Στην είσοδο προς τις Δημοτικές Ενότητες Κεντρικού Ζαγορίου και Τύμφης στην Μεταμόρφωση, στην είσοδο από την Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης προς Μεσοβούνι, Αρίστη, Πάπιγκο, στην είσοδο από τον κόμβο Αράχθου (Ζαγορίου) της Εγνατίας προς το Ανατολικό Ζαγόρι και στην είσοδο από την περιοχή των  Γρεβενών προς Βοβούσα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να καλυφθούν με την ίδια πινακίδα και άλλες είσοδοι προς το Ζαγόρι, προκειμένου οι χιλιάδες των επισκεπτών να μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για το οδικό δίκτυο, τα χωριά, τα θρησκευτικά μνημεία, τα μουσεία, γεφύρια, μονοπάτια και διαδρομές, περιοχές Natura, το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου και το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου και γενικότερα τα σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Σταθερός στόχος του Δήμου Ζαγορίου είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολλών επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων και σε αυτό αποσκοπεί και η τοποθέτηση αυτών των πινακίδων-χαρτών. Όλο το Ζαγόρι σε έναν χάρτη.