image description

Πολλές και πολυπληθείς θα είναι και φέτος οι ομάδες, που θα συμμετέχουν στον 12ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, με τους Συλλόγους Δρομέων και άλλα running clubs να έχουν οργανώσει από καιρό τις αποστολές τους για να τρέξουν στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει, φυσικά, Σωματείο Δρομέων και άλλων Αθλημάτων «Ευ Ζην» Λεμεσού Κύπρου, που έρχεται φέτος στα Γιάννενα με ενισχυμένη ομάδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κάτι στο οποίο προφανώς βοήθησε και η απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κύπρο.

Ξεχωριστή αναφορά και για τον Σύλλογο Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, με τα μέλη του να δοκιμάζουν φέτος τις δυνάμεις τους και στα 30 χλμ. Πολλά και γνωστά τα ονόματα των αθλητών, αλλά εμείς θα ξεχωρίσουμε την τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια του Taekwondo Θωμαΐς Δημητρίου, η οποία, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα συμμετέχει στον αγώνα των 10 χλμ. Και θα την ξεχωρίσουμε γιατί ετοίμασε ένα βίντεο για να καλέσει όλους να τρέξουν στο Ioannina Lake Run. Όπως και τον πρωταθλητή της πάλης, προπονητή του Σπάρτακου Ιωαννίνων σήμερα, Μανόλη Λυκούδη, που συμμετείχε το 2017 στον αγώνα 10 χλμ. και φέτος θα συμμετέχει στον μεγάλο αγώνα του Γύρου της Λίμνης, για την εξαιρετική περιγραφή του μεταλλίου.

Οι «Αθηναίοι Δρομείς», ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, ο Σύλλογος Δρομέων Βέροιας, ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, ο Σύλλογος Δρομέων Μεσολογγίου, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας Φειδιππίδης, ο Σύλλογος Δρομέων Κοζάνης, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Γρεβενών, ο Σύλλογος Δρομέων Πειραιά, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, οι Edessa Runners, ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Αθλούμενων Άλσους Ν. Σμύρνης, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών, ο Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας, η Makridis running team από τη Βέροια, η Stoikos Running Team από τη Θεσσαλονίκη και η Sidma Running θα δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό μωσαϊκό, με ψηφίδες από όλη την Ελλάδα να ενώνονται γύρω από την Παμβώτιδα.

Σε ρόλο… οικοδεσπότη, με πολυπληθείς επίσης ομάδες, ο διοργανωτής Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων και ο επί σειρά ετών πρωταθλητής και πολυνίκης στην κωπηλασία Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, οι αθλητές του οποίου παραδοσιακά διακρίνονται στις μεσαίες αποστάσεις. Επίσης, τα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων, με μαθητές και εκπαιδευτικούς να γίνονται μια ομάδα, καθώς τα γυμναστήρια Energym και Level One.

Εκπροσώπηση θα έχει και ο χώρος της υγείας. Η εθελοντική ομάδα «Όλες μαζί» και ο σύλλογος «Είμαστε μαζί» συμμετέχουν στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, στον αγώνα δρόμου 5 χλμ., με στόχο την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Το δικό της παρών θα δώσει και η Πανηπειρωτική Ένωση για τον Νεανικό Διαβήτη, ενώ η Συνεδριακή Α.Ε./Conferre S.A. οργάνωσε μια ομάδα ως υποστηρικτής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στους αγώνες θα πάρουν μέρος και αρκετοί μετανάστες και πρόσφυγες, που διαβιούν στα Κέντρα Φιλοξενίας της περιοχής. Ομάδες έχουν οργανώσει οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Solidarity Now, Άρσις και Ηλιακτίδα, ενώ κοινωνικό πρόσημο έχει και η συμμετοχή της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων Άρσις.

Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείψουν οι ομάδες των χορηγών. Η Βίκος Running Team του μεγάλου χορηγού του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων ΒΙΚΟΣ Α.Ε., η Nova Sports Running Team του χορηγού επικοινωνίας, η ομάδα της Barilla Hellas που είναι χορηγός του pasta party, και η ομάδα της Autolinea, της αντιπροσωπείας της Kia Motors στα Γιάννενα, τα οχήματα της οποίας θα έχουν ρόλο πλοηγού. Επίσης, στη γραμμή της εκκίνησης θα βρεθούν η IKEA Greece Running Team, η Γκαρτζονίκας Running Team και μια ομάδα της Interamerican.