image description

Ντούμπλαρε τις νίκες του ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα της Super League και το διπλό στη Ριζούπολη απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη αξία σήμερα με τη νίκη επί του Άρη με 1-0, ένα αποτέλεσμα που ήρθε στη «σκακιέρα» που είχαν μπροστά τους ουσιαστικά οι δύο προπονητές, καθώς κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης ήρθε στο 65ο λεπτό σε σουτ του Λέο που κόντραρε στον Δεληζήση, με την μπάλα να αλλάζει πορεία να περνάει κάτω από τα πόδια του Κουέστα και να χρεώνεται αυτογκόλ στον κεντρικό αμυντικό του Άρη. Με τον τρόπο αυτό ο ΠΑΣ έβαλε «μπλόκο» και στους «Ζωσιμάδες» στον Άρη, μετά το stop στους οπαδούς του, που έγινε αντικείμενο συζήτησης όλη την εβδομάδα. Τελικά δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό.

Το ματς ήταν όπως ακριβώς το περιμέναμε από τη στιγμή που δεν υπήρξε γρήγορο γκολ για να ανοίξει κάποια άμυνα. Παίχτηκε πολύ στην τακτική και στο πως είχαν “διαβάσει” οι δύο προπονητές τους αντιπάλους τους. Ο Γιάννης Πετράκης βγήκε τελικά νικητής στα σημεία, αφού “κλείδωσε” τον Άρη εκεί που υπερείχε, στην πολύ καλή μεσοεπιθετική του λειτουργία, την οποία έβγαλε off, αφού οι Γκάμα, Ντιγκινί και Ματέο Γκαρσία ήταν πολύ καλά κλεισμένοι και δεν πέρασαν ούτε μία επικίνδυνη μπαλιά στην περιοχή του Βελλίδη.

Ο Άρης γενικώς υποχρεώθηκε σε πολλά λάθη, αφού το passing game που επιχείρησε, δεν του βγήκε. Άψογα στημένος ο ΠΑΣ περίμενε τον Άρη για να κλέψει μπάλες και να κάνει αντεπιθέσεις. Ίσως αν ήταν λίγο καλύτερα κάποια τελειώματα, να είχε σκοράρει και νωρίτερα.

Το παιχνίδι πήρε έναν πολύ καλό ρυθμό από το 29′ ως το 45′ εκεί που χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, με σημαντικότερες το δοκάρι του Ματέο και το τετ-α-τετ του Βιδάλ στο ίδιο λεπτό, για να ακολουθήσουν και κάποια καλά σουτ από τους παίκτες των δύο ομάδων.

Στο β’ μέρος πάλι το ματς πήγε στην τακτική και την προσοχή, και στο 65′ έγινε αυτό που προσδοκούσαν οι “κυανόλευκοι”. Κλέψιμο από τον Τσικάρσκι, γρήγορη αντεπίθεση και σέντρα από αριστερά αρχικά για τον Βιδάλ που σούταρε πάνω στα σώματα, ο Λέο έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε πάνω στον Δεληζήση, η μπάλα άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Κουέστα που δέχτηκε το πρώτο του γκολ για φέτος.

Το γκολ αναπτέρωσε κι άλλο το ηθικό του ΠΑΣ που έπαιξε ψυχωμένα ως το 95′ με τη βοήθεια και των 4.000 φιλάθλων του που βοήθησαν με τη φωνή τους την ομάδα να αντεπεξέλθει στην πίεση που δέχτηκε, ειδικά στο τελευταίο 15λεπτο.

Ο ΠΑΣ έδειξε σήμερα ότι είναι μία ομάδα που μπορεί να βγάλει ποιότητα μέσα στο γήπεδο, έχει δυνατότητες, αλλά ως που θα φτάσει είναι νωρίς να το πούμε. Έδωσε, πάντως σήμερα μερικές απαντήσεις σε όσους πήγαν να τον ξεγράψουν μετά τις ήττες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Δεν χρειάζονται βιαστικά συμπεράσματα. Όπως είπε και ο Πετράκης στη συνέντευξη τύπου, “ο χρόνος θα δείξει”.

Επόμενο ματς αυτό του κυπέλλου πλέον με τον Ατρόμητο, για να ακολουθήσουν και δύο ακόμα ματς πρωταθλήματος στην Αθήνα με Παναθηναϊκό και πάλι Ατρόμητο. Τα δύσκολα δεν τελείωσαν, αλλά τουλάχιστον ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε 6 βαθμούς που του διώχνουν το άγχος του δύσκολου προγράμματος της αρχής.

Τις λεπτομέρειες του ματς θα τις διαβάσετε στο live μας ΕΔΩ