image description

Η μισή και παραπάνω δουλειά έγινε από σήμερα! Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε με 1-2 μέσα στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στην 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδος, αφού είναι στο χέρι του πλέον η υπόθεση.

Με πολύ καλό α’ ημίχρονο κατά διαστήματα, όπου προηγήθηκε στο 18’ με τον Κρίζμαν, έχασε πέναλτι 2 λεπτά αργότερα με τον ίδιο και γκολ του Ξύδα στο 39’, ο ΠΑΣ είχε βάλει τις βάσεις της νίκης από νωρίς. Ωστόσο ο Ατρόμητος είχε κι αυτός δύο δοκάρια και έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά.

Τα πράγματα, πάντως, για την ομάδα του Πετράκη άλλαξαν άρδην στην επανάληψη κι εκεί που ήλεγχε το ματς, βρέθηκε να αμύνεται μαζικά από το 49’ και μετά, καθώς αποβλήθηκε σωστά με 2η κίτρινη ο Σιόντης. Ο Ατρόμητος τα έδωσε όλα για όλα κι εκεί έλαμψε το άστρο του Νεόφυτου Μιχαήλ, που ήδη είχε δείξει την κλάση του σε δύο περιπτώσεις στο α’ ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη επιβεβαίωσε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει στις τάξεις του έναν σπουδαίο «πορτιέρε». Ο Κύπριος κατέβασε ρολά και το γκολ του Κουλούρη έμελλε να μην παίξει τελικά κανέναν άλλον ρόλο στο ματς, πλην της διαμόρφωσης του τελικού 1-2.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρατάχθηκε με 3-5-2 και σ’ αυτό το παιχνίδι, αφού ο Γιάννης Πετράκης πέρασε τον Σιόντη σε θέση δεξιού στόπερ, έχοντας τον Ευαγγέλου στο κέντρο και τον Μιχαήλ αριστερά. Ξεκίνησε με καλή διάθεση το παιχνίδι, πήρε κατοχή μπάλας και μάλιστα στο ημίχρονο έκλεισε με κατοχή 42%-58%, την οποία και αξιοποίησε στο έπακρο με 2 γκολ. Στο 18′ πολύ ωραία συνεργασία Κούζικ Γιάκου έξω από την περιοχή, ο Γιαννιώτης μέσος πέρασε την κάθετη στον Κρίζμαν, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση τον Θεοδωράκη για το 0-1!

Ο ΠΑΣ “χτύπησε” γρήγορα την άμυνα του Ατρομήτου και 2η φορά, καθώς κέρδισε πέναλτι ο Κούζικ σε μπαλιά που επιχείρησε να περάσει στην περιοχή για τον Κρίζμαν. Ο Ούγκρι άπλωσε το χέρι του και ο “ρεφ” καταλόγισε αμέσως την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Κρίζμαν, με τον Θεοδωράκη να πέφτει και να αποκρούει στη δεξιά πλευρά της εστίας του. Να σημειωθεί ότι ο Θεδωράκης είναι γιος του Βασίλη, του βολεϊμπολίστα του ΑΓΣΙ στις “χρυσές” εποχές της ομάδας που αγωνιζόταν στην Α1.

Ο Ατρόμητος “απάντησε” με μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Στο 22′ είχε δοκάρι ο Γιαννούλης με μακρινό σουτ. Στο 34′ έφυγαν δύο παίκτες του Ατρομήτου σε αντεπίθεση, ο Μούγιακιτς πλάσαρε ωραία, αλλά ο Μιχαήλ έδειξε τα εξαιρετικά του αντανακλαστικά.

Στο 37′ νέα διπλή ευκαιρία όταν σε σύγχυση στην περιοχή του ΠΑΣ ο Κωτσόπουλος είχε νέο σουτ στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μούγιακιτς σούταρε από κοντά, με τον Νεόφυτο Μιχαήλ να κάνει νέα σπουδαία επέμβαση.

Κόντρα στη ροή του ματς εκείνη τη στιγμή έγινε το 0-2, όταν ο Αποστολόπουλος, που ήταν εξαιρετικός όσο έπαιξε γιατί στην επανάληψη τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Μπουκουβάλα, σημάδεψε στην περιοχή τον Ξύδα, που κατέβασε υποδειγματικά την μπάλα, γύρισε το σώμα του και πλάσαρε ωραία τον Θεοδωράκη στο ύψος της γωνίας της μικρής περιοχής.

Με το υπέρ του 0-2 ο ΠΑΣ πήγε στα αποδυτήρια και λογικά θα χρειαζόταν μία ψύχραιμη διαχείριση του ματς, αλλά η αποβολή του Σιόντη και ο τραυματισμός του εξαιρετικού Αποστολόπουλου, χάλασαν την εικόνα του ΠΑΣ.

Από το 49′ και μετά η ομάδα του Πετράκη οπισθοχώρησε, ο Κάναντι έβαλε μέσα τον Κουλούρη, που δυσκόλεψε την άμυνα του ΠΑΣ και το παιχνίδι έγινε γκραν-γκινιόλ. Απαράδεκτη, πάντως, η τακτική των Περιστεριωτών να πέφτουν διαρκώς μέσα στην περιοχή και να εκβιάζουν πέναλτι, πιέζοντας ψυχολογικά τον διαιτητή Κουμπαράκη.

Στο 55′ στη μοναδική πολύ επικίνδυνα στιγμή του ΠΑΣ στην επανάληψη ο Ξύδας έφευγε ολομόναχος σε τετ-α-τετ, αλλά κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ.

Στο 69′ έγινε μία ακόμα φάση που συζητήθηκε, καθώς επιθετικός του Ατρομήτου βούτηξε σε έξοδο του Ν. Μιχαήλ στο όριο της περιοχής. Επαφή για φάουλ δεν υπήρχε, ωστόσο ο διαιτητής έδωσε το φάουλ και κίτρινη στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ. Από τη στιγμή που δόθηκε η ανύπαρκτη παράβαση, ήταν εντός περιοχής κι εκεί ο Ατρόμητος φώναξε για πέναλτι, όπως και στα τελευταία λεπτά σ’ ένα αγκάλιασμα του Μιχαήλ στον Κουλούρη.

Στο 76′ ο Ατρόμητος μείωσε τελικά με κεφαλιά του Κουλκούρη έπειτα από κόρνερ.

Στα τελευταία δραματικά λεπτά χρειάστηκαν 4-5 πολύ καλές επεμβάσεις του Ν. Μιχαήλ, ώστε το ματς να μείνει στο 1-2 και ο ΠΑΣ Γιάννινα να πάρει μια πολύ σπουδαία νίκη, που τον χρίζει αυτομάτως πολύ μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Μάλιστα η νίκη ήρθε με τον κ. Πετράκη να βάζει μόνο τον Αλέξη Μιχαήλ από τους βασικούς της νίκης επί του Άρη και ως αλλαγή έπαιξαν στο 55′ ο Σκόνδρας στη θέση του Ξύδα και στο 62′ ο Μπουκουβάλας στη θέση του τραυματία Αποστολόπουλου, οπότε η ομάδα δεν θα είναι καθόλου κουρασμένη με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο.

Κορυφαίος απόψε του ΠΑΣ ήταν ο Νεόφυτος Μιχαήλ, πολύ καλός ο Αποστολόπουλος, κινητικός ο Γιάκος, κατά διαστήματα καλός ο Κούζικ, αλλά θέλει ακόμα τον χρόνο του, επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες ο Κρίζμαν, ελπιδοφόρος ο Ξύδας. Κάτω του μετρίου ο Κακούμπα.

Δείτε τις λεπτομέρειες του αγώνα ΕΔΩ