image description

Τελικά, τα Γιάννενα και η λίμνη Παμβώτιδα έφεραν… γούρι στην Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας του Καναδά, η οποία, μετά από προετοιμασία δύο περίπου εβδομάδων στην πόλη μας, διέπρεψε αγωνιστικά στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πλόβντιβ στη Βουλγαρία, που ήταν και η μεγαλύτερη διεθνής κωπηλατική διοργάνωση για φέτος!

Ο Καναδάς, που αποτελεί εξάλλου μία… υπερδύναμη για την Κωπηλασία, κατέκτησε με την αποστολή του δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια στο Πρωτάθλημα, ενώ σχεδόν όλες οι βάρκες του βρέθηκαν στην κορυφαία δεκάδα του κόσμου. Ως χώρα κατέλαβε την έκτη θέση στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης!

Τα παραπάνω κάνει γνωστά με επιστολή του ο επικεφαλής της Καναδικής αποστολής Matt Draper, High Performance Manager, ο οποίος για μία φορά ακόμα εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων και το ξενοδοχείο «Olympic» για την άψογη φιλοξενία στα Γιάννενα και τη βοήθεια που πρόσφεραν στους σχεδόν 50 αθλητές και προπονητές του Καναδά κατά το διάστημα της παραμονής και των προπονήσεών τους στην πόλη μας.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι που η Καναδική Κωπηλατική Ομοσπονδία επέλεξε την Παμβώτιδα για την προετοιμασία εθνικών αποστολών της, ενώ στόχος της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι. και των υπόλοιπων φορέων είναι κάθε χρόνο να έρχονται στα Γιάννενα για προπονήσεις όλο και περισσότερες χώρες, ώστε σταδιακά η πόλη να εξελιχθεί σε διεθνές κέντρο για το άθλημα της Κωπηλασίας.