image description

Αντί να πανηγυρίσει μια νίκη με 4 ή 5 γκολ, η Κ17 του ΠΑΣ Γιάννινα είδε το 2-0 να μετατρέπεται σε 2-2 και στο τέλος αγχώθηκε για να κρατήσει έστω την ισοπαλία.

Η ομάδα του Νίκου Μπαδήμα έκανε ένα εκπληκτικό α’ ημίχρονο, συνέχεια του παιχνιδιού του Αγρινίου, όπου είχε νικήσει με 1-5 τον Παναιτωλικό, αλλά «προδόθηκε» από δύο πανομοιότυπα γκολ που ήρθαν από εκτελέσεις κόρνερ και κεφαλιές του Παναγιώτου, ενός ακόμα από τους πολλούς Γιαννιώτες που βρίσκονται στα ρόστερ των υποδομών του ΠΑΟΚ.

Το ματς είχε πολύ ωραίο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και να τα καταφέρνουν, αφού ικανοποίησαν τους φιλάθλους που κατέκλυσαν το Epirus Arena.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό, με ωραίο σουτ του Λέκκα στην αριστερή πλευρά της εστίας των φιλοξενούμενων, αλλά παραλίγο να ισοφαριστεί πάνω στους πανηγυρισμούς, αφού όλοι οι παίκτες πήγαν και πανηγύρισαν περνώντας τη μεσαία γραμμή και ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παίξει τη σέντρα σε άδειο γήπεδο, ωστόσο ο διαιτητής τους σταμάτησε, αφού σημείωνε ακόμα στο μπλοκάκι του.

Στο 37’ ο Λώλης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ήταν καθαρή η παράβαση και ο Λέκκας ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, σημαδεύοντας ψηλά στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Κι ενώ είχαν προηγηθεί κι άλλες φάσεις του ΠΑΣ  για γκολ, όπως και πολλές προϋποθέσεις για δημιουργία ευκαιριών, απέναντι σε μια άμυνα που έμπαζε από παντού, τελικά ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ κόντρα στη ροή του ματς. Στο 42’ ο Παναγιώτου πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά μείωσε σε 1-2.

Στο 57’ ο ΠΑΣ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν από βολέ του Βακαλόπουλου ο Λώλης κατέβασε υπέροχα την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ζώνιο, που όμως σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα με όλη την εστία ορθάνοιχτη μπροστά του!

Στο 62’ ο Περβανάς είχε κεφαλιά εξ’ επαφής με το τέρμα, με την μπάλα να περνάει άουτ και στην επόμενη επίθεση ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ, με τον Παναγιώτου να πηδάει και πάλι ψηλότερα απ’ όλους, τον Βακαλόπουλο να μην κάνει έξοδο στη μικρή του περιοχή και να γίνεται το 2-2.

Μετά το 2-2, λίγο η απογοήτευση από ένα ματς που γύρισε χωρίς ο αντίπαλος να δημιουργήσει μέσα στο γήπεδο, λίγο η κούραση, έφεραν την οπισθοχώρηση. Ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ολική ανατροπή, αλλά δεν βρήκε την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Αντίθετα ο ΠΑΣ με τον Ζιάβρο στο 89’ είχε μία ευκαιρία σε κόρνερ, με κεφαλιά του Ζιάβρου να φεύγει λίγο άουτ.

Παρότι η ισοπαλία αδικεί τη μεγάλη εμφάνιση του ΠΑΣ Γιάννινα, σημασία έχει ότι έπαιξε όμορφο και παραγωγικό ποδόσφαιρο, ενώ έχει και πολλούς παίκτες που δείχνουν ότι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οφείλει η ΠΑΕ να προσέξει ιδιαίτερα αυτή τη «φουρνιά», γιατί υπάρχουν παιδιά που μπορούν να κάνουν καριέρα, αν έχουν συνέχεια στην εξέλιξή τους.

Δείτε τις λεπτομέρειες του αγώνα ΕΔΩ