image description

Τρόπους για τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης των Αγαθοεργών αποφάσισε να αναζητήσει, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης μετά από μια μακρά συζήτηση στη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν όλες οι πτυχές μιας υπόθεσης που απασχολεί τα Γιάννενα εδώ και 100 χρόνια περίπου.

Στην κατεύθυνση αυτή θα συγκροτηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα διερευνήσει το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις με τη συνδρομή της νομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Την αγωνία για την επόμενη μέρα των αγαθοεργών εξέφρασαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι απ’ όλες τις παρατάξεις, καθώς σήμερα η οικονομική τους κατάσταση είναι σε πολύ δύσκολη θέση.

Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να βρεθούν άμεσα οι τρόποι διασφάλισης των περιουσιών που διαχειρίζονται σήμερα τα αγαθοεργά, καθότι αποτελούν κυρίως σχολικές μονάδες των Ιωαννίνων.

«Μιλάμε για έναν πλούτο της πόλης. Μια περιουσία των Γιαννιωτών και οφείλουμε να βρούμε τρόπους για να τη διασφαλίσουμε. Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε χωρίς αποδείξεις για σκάνδαλα και κακή διαχείριση. Δεν μπορούμε να εξελίξουμε το διάλογο μένοντας σε εμμονικές απόψεις και σενάρια συνομωσίας. Άλλωστε οι έλεγχοι που έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδείξει τίποτα απ’ όλα αυτά. Σίγουρα ο τρόπος διαχείρισης των κληροδοτημάτων πρέπει να εκσυγχρονιστεί αλλά πιστεύω ότι για να γίνει αυτό δεν μπορούμε να παίρνουμε εμείς μονομερείς αποφάσεις. Ο σημερινός διαχειριστής δεν μπορεί να αγνοηθεί. Άλλωστε, η νέα ηγεσία του έχει δείξει ότι κι εκείνη καταβάλει προσπάθειες να συμμαζέψει μια κατάσταση την οποία κληρονόμησε»,  τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.