image description

Στις έντονες στιγμές του «τελικού» που έδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα με την Ξάνθη αναφέρθηκε ο Ευριπίδης Γιάκος, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Γιάννη Γιαννάκη, «90 ΚΑΙ ΚΑΤΙ».

Ο νεαρός άσος του ΠΑΣ τόνισε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει η ομάδα αυτόν τον αγώνα, εκθείασε τον φίλαθλο κόσμο για τη συγκλονιστική του παρουσία στα Πηγάδια και επεσήμανε ότι η «συνταγή» της επιτυχίας συνεχίζει να έχει τη βάση της στο καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάκος:

Για το πώς έζησαν τις έντονες στιγμές στην Ξάνθη εκείνος και οι συμπαίκτες του:«Όλη την εβδομάδα σκεφτόμασταν αυτό το παιχνίδι. Ήταν ένα ματς που το θέλαμε πάρα πολύ, θέλαμε τη νίκη για να καταλάβουμε την 6η θέση. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει πετυχημένη πορεία και εφόσον ο Πανιώνιος δεν πάρει την άδεια, μπορούμε να παίξουμε στα play-offs και να πάμε Ευρώπη».

Για το τι είπαν πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο: «Υπήρχε δημιουργικό άγχος, αλλά είπαμε ότι μόλις μπούμε στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα και να πάμε να κερδίσουμε για να γράψουμε ιστορία. Μόλις είδαμε τον κόσμο στο ζέσταμα πάθαμε πλάκα, γιατί δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσοι πολλοί και είπαμε ότι θα τα δώσουμε όλα και γι’ αυτούς που έκαναν τόσα χιλιόμετρα για να μας δουν».

Για το αν πρόσθεσε πίεση και άγχος το γκολ του Ίλιτς που δεν μέτρησε: «Δεν γινόταν να μη βάλουμε κι άλλο γκολ. Έπρεπε να το βάλουμε οπωσδήποτε και ήρθε στην καλύτερη στιγμή, στο τέλος του ημιχρόνου. Μετά στα αποδυτήρια είπαμε να μην την ‘πατήσουμε’ όπως στη Λιβαδειά, γιατί ήταν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς. Θέλαμε πάση θυσία τη νίκη, ακόμα κι αν δεν παίζαμε τόσο καλό ποδόσφαιρο».

Για την παρουσία του κόσμου στα Πηγάδια: «Μέσα από την καρδιά μου το λέω, ήταν μαγικός τόσο στα 90 λεπτά όσο και μετά που πανηγυρίσαμε μαζί έξω από τα αποδυτήρια. Τον ευχαριστούμε για όλα και ελπίζω να έρθουν κι άλλες ανάλογες στιγμές και να γεμίζουν το γήπεδο είτε ένας αγώνας είναι σημαντικός είτε όχι».

Για το τι θα θυμάται από τη φετινή σεζόν: «Τα γκολ που πέτυχα θα τα θυμάμαι, αλλά θέλω να ξεχάσω μερικά αποτελέσματα εντός ή εκτός έδρας και σίγουρα τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό, γιατί θεωρώ ότι ήμασταν άτυχοι».

Για τη σταθεροποίηση του ΠΑΣ Γιάννινα στις πρώτες 5-6 θέσεις της βαθμολογίας: «Έχει γίνει δουλειά απ’ όλους τα τελευταία χρόνια, η οποία ξεκινάει από τον πρόεδρο, τον προπονητή και όλους όσοι εργάζονται για την ομάδα και φυσικά εμάς τους παίκτες. Είμαστε όλοι μια οικογένεια, βγαίνουμε όλοι μαζί, κάνουμε πράγματα μαζί και αυτή είναι και η επιτυχία μας».

Για το αν είναι το μόνο «κλειδί» της επιτυχίας το καλό κλίμα: «Η άδεια είναι ένα εργαλείο να μην έχεις περιορισμούς στις μεταγραφές, όμως το καλό κλίμα στα αποδυτήρια  είναι πολύ σημαντικό. Μας ενώνει κάτι δυνατό όλους και εφόσον ήρθε φέτος και η άδεια θέλαμε όλοι να πετύχουμε κάτι πολύ σημαντικό φέτος».

Για το τι ήταν αυτό που άναψε τη «σπίθα» της βαθμολογικής αντεπίθεσης στις τελευταίες 8 αγωνιστικές: «Στην αρχή είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, παίζαμε με τις μεγάλες ομάδες. Στις αρχές του β’ γύρου δεν μπήκαμε καθόλου καλά. Μετά την Τρίπολη, όμως, και την ισοπαλία που πήραμε εκεί, βάλαμε ένα στόχο να τερματίσουμε μεταξύ 4ης και 7ης θέσης και να κάνουμε αυτά που ξέρουμε. Μας βοήθησε η αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού και βοήθησε και πολλούς παίκτες που είχαν τα χαρακτηριστικά γι’ αυτές τις θέσεις. Το στόχο που έβαλε ο προπονητής, τελικά τον πετύχαμε. Είχαμε ένα πρόγραμμα στα μέτρα μας στο τέλος, τα δώσαμε όλα, παίζαμε ο ένας για τον άλλον, μείναμε 8 αγωνιστικές αήττητοι και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».

Για τη σταθερή του παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα: «Με πήγε λίγο πίσω το στρατιωτικό, αλλά βρήκα θέση στην ομάδα, έκανα μια καλή χρονιά και σταθεροποίησα την απόδοσή μου».

Για την αναγνώριση από τον κόσμο: «Τον κόσμο του ΠΑΣ τον σέβομαι, είμαι εδώ για να προσπαθώ για την ομάδα, είμαι περήφανος που αγωνίζομαι εδώ».

Για το στόχο του ΠΑΣ στα play-offs, εφόσον δεν αδειοδοτηθεί ο Πανιώνιος: «Θα παίξουμε με καλές ομάδες, αλλά δεν είναι και κάτι που δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε ρεπό αυτές τις μέρες και από Πέμπτη που θα γυρίσουμε στις προπονήσεις θα βάλουμε τους στόχους μας. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό και στα play-offs.

Όσον αφορά  τον Πανιώνιο, θεωρώ ότι έκανε καταπληκτική χρονιά, σίγουρα είναι άδικο να μην παίξει, αλλά άδικο ήταν και για μας και έχουμε περάσει από την ίδια θέση».