image description

Το Εναρκτήριο Γεγονός της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου ώρα 5.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

Η Διαδρομή είναι πλέον έτοιμη για να την απολαύσουν οι τουρίστες-περιηγητές που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες σε έναν ποικιλόμορφο προορισμό. Έχει κοινό  στοιχείο 5 πανέμορφα και σημαντικά αρχαία θέατρα και ένα αναστηλωμένο Ωδείο που βρίσκονται στις παρακάτω πόλεις που άκμασαν στην αρχαιότητα: τη Δωδώνη, πασίγνωστη για το μαντείο της, τη Νικόπολη με το πρόσφατα αναστηλωμένο Ωδείο της, ιδρυμένη από τον Οκταβιανό Αύγουστο, την Κασσώπη, με τα χαρακτηριστικά της «ιδανικής πολιτείας» σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, την Αμβρακία, στον πολεοδομικό ιστό της σύγχρονης Άρτας και τα Γίτανα στις όχθες του ποταμού Καλαμά.

Μέσα από αυτή την Διαδρομή εμφανίζεται στον επισκέπτη η άγνωστη Ήπειρος με τις ομορφιές της: ακτογραμμές χιλιομέτρων, πανέμορφα ψηλά βουνά, λίμνες και ποτάμια, πλούσια βλάστηση, παραδοσιακά χωριά, ολοζώντανες πόλεις και μοναδικά τοπικά προϊόντα.

Η Διαδρομή είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου με την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες φροντίζουν για την ποιότητα και την αυθεντικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται στον επισκέπτη.