image description

Με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, που επισκέφθηκε τα Ιωάννινα,  συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον οποίο συζήτησε θέματα της αρμοδιότητάς του.

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ αναβάθμισης υφιστάμενων επιχειρήσεων

Με αφορμή δημοσιεύματα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ, γίνονται γνωστά τα εξής:

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ένταξη των επιχειρήσεων σε προγράμματα του ΕΣΠΑ καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.  Το ίδιο έχει συμβεί και στο τρέχον «πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών στο πλαίσιο του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020». Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης,  εφάρμοσε το  πλαίσιο της πρότυπης πρόσκλησης  που εξέδωσε  με   εγκύκλιό της  η Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που είναι και ο τελικός ελεγκτής των προσκλήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Σημειώνεται ότι οι προσκλήσεις της κατηγορίας αυτής υπογράφονται από τον Υπουργό και όχι από τους Περιφερειάρχες, οι οποίοι έχουν ζητήσει την απλοποίησή τους.

Το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για τη στήριξη και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είναι συνεχές και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είναι η μοναδική μέχρι σήμερα  που έχει εκδώσει τέσσερις σχετικές προσκλήσεις μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

Χαιρετισμός θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Β. Γοργόλη σε εκδήλωση αδελφοποίησης συλλόγων από Ήπειρο και Κύπρο

Στην επίσημη εκδήλωση της αδελφοποίησης του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου, με τον Σύλλογο Πραμαντιωτών Άρτας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων, εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Ηπείρου δια του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Βασίλη Γοργόλη.  Στο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους δύο συλλόγους για την πρωτοβουλία τους, υπογράμμισε τη βαρύτητα που έχει δώσει εδώ και πολλά χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου για ενίσχυση και ανάπτυξη των δεσμών των Ηπειρωτών με τους Κύπριους αδελφούς, οι οποίοι ενισχύονται με δράσεις, όπως είναι και η  συγκεκριμένη αδελφοποίηση. Πρόσθεσε δε, ότι είναι ανάγκη οι σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και ανταλλαγής επισκέψεων να συνεχιστούν αδιατάρακτα και στο πέρασμα των χρόνων.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου  Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου κ. Ξενής Ξενοφώντος  εξέφρασε την πεποίθηση ότι  οι σχέσεις του Κυπριακού Ελληνισμού με την Ήπειρο θα ενισχύονται συνεχώς καθώς αυτό  προστάζει και η θυσία του αείμνηστου Χριστόδουλου Σώζου, Δημάρχου Λεμεσού, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.  Περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών με τον Ελληνισμό της Κύπρου, υποσχέθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Πραμαντιωτών κα  Ελένη Πάτρα,

Τιμητική πλακέτα για τη συνεισφορά της στη διοργάνωση της εκδήλωσης απονεμήθηκε από το  Ινστιτούτο  Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου  στην προϊσταμένη Τουρισμού της Περιφέρεια Ηπείρου, κυρία Ιουλία Μαρκούλα. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Τρικάλων κυρίες Ντίνα Δήμα και Ελένη Αυγέρου-Κογιάννη και μέλη των δυο αντιπροσωπιών  Κυπρίων και Πραμαντιωτών.

 

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση Philoxenia

H Περιφέρεια Ηπείρου για 9η συνεχή χρονιά θα συμμετάσχει στην έκθεση Philoxenia που διοργανώνεται 9 με 11 Νοεμβρίου 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού Ελλάδας, στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου, Η  Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της Δήμους,  φορείς  και επαγγελματίες του τουρισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εν λόγω έκθεση, που είναι η μεγαλύτερη της Ελλάδος και στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 110 Host Byers από όλο τον κόσμο.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να φιλοξενηθούν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου ως συνεκθέτες, θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους στο email: [email protected] το αργότερο ως τη Δευτέρα 22-10-2018 και, επιπλέον, οι επαγγελματίες τουρισμού, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Hosted Buyers της PHILOXENIA, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένη τη συνημμένη φόρμα δήλωσης συμμετοχής στα B2B MEETINGS  στη διοργανώτρια εταιρεία, στο email: [email protected] ως τη Δευτέρα 22-10-2018

Το ύφος των περιπτέρων της περιφέρειας Ηπείρου είναι λιτό –χωρίς καμιά περιττή διακόσμηση και δεν επιτρέπεται σε κανέναν συνεκθέτη να ενσωματώσει στο χώρο, δικές του κατασκευές, φωτογραφίες οθόνες προβολής ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Οι Δήμοι, τα επιμελητήρια και οι επαγγελματικές ενώσεις, παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής τους.

Επίσης, ως την Τετάρτη  24-10-2018 και ώρα 12μμ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίσουν στην υπηρεσία στο Τμήμα Τουρισμού  διαφημιστικό υλικό, για να διανεμηθεί στην έκθεση από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρου.