image description

Πανέτοιμος να βάλει σε εφαρμογή το πλάνο της επόμενης χρονιάς είναι ο Γιώργος Χριστοβασίλης, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Μιχάλη Μερτζιανίδη, «Στη Λακούβα» και αποκάλυψε, ότι το μεταγραφικό πλάνο είναι πανέτοιμο για την επόμενη χρονιά και ως το τέλος Μαΐου θα το γνωρίζει ο κόσμος, ότι στόχος είναι η διατήρηση του ίδιου τεχνικού επιτελείου και του μεγαλύτερου μέρους του κορμού της φετινής ομάδας, αναφέρθηκε σε θέματα αδειοδότησης του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και επέμεινε σε ένσταση στην UEFA, αν ο Πανιώνιος πάρει την Τετάρτη άδεια και μίλησε για τη σχέση του με τον κόσμο.

Πιο αναλυτικά:

Για τον αν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα τερμάτισε στην έκτη θέση αλλά εκτός απροόπτου θα μπει στα πλέϊ-οφ:

«Νομίζω ότι πια είναι σίγουρο και αυτό απλά το θέμα είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε την αυριανή απόφαση για τον Πανιώνιο. Αυτό που κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές ήταν κάτι το οποίο πιστεύω να ευχαρίστησε όλους τους φιλάθλους και οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα. Όσο για τα περεταίρω, είναι κάτι που το βλέπουμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».

Για το ότι σε ανύποπτο χρόνο πέρυσι δήλωσε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα τη συμπλήρωση 50 χρόνων θα τη γιορτάσει με ευρωπαϊκή έξοδο:

«Φαινόταν εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια ότι η ομάδα προσπαθούσε και είχε φτάσει κοντά στο στόχο τις δύο προηγούμενες φορές, με τους ποδοσφαιριστές να το θέλουν πολύ και φέτος να το καταφέρνουν, γι’ αυτό και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι».

Για τη συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι στον Sport-fm 94,6 και για το αν θα προσφύγει στην UEFA σε περίπτωση αδειοδότησης του Πανιωνίου:

«Εγώ ποτέ δεν επιτέθηκα εναντίον του Πανιωνίου. Σεβόμαστε την ιστορία του, είναι μεγάλο σωματείο, αλλά εξίσου μεγάλη ιστορία έχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Εγώ αυτό που είπα ήταν ότι εμείς ίσως είχαμε πέρυσι κάποιες ελλείψεις με την καθυστέρηση 2 ημερών στις 100 δόσεις της εφορίας. Δεν σημαίνει αυτό ότι έχει αντίστοιχα προβλήματα και ο Πανιώνιος. Το τι προβλήματα έχει τα γνωρίζει μόνο ο ίδιος και δεν είμαστε εντός του φακέλου του να τα γνωρίζουμε κι εμείς. Εμείς σε περίπτωση αδειοδότησης του Πανιωνίου, θα διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει, τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω».

Για το αν το χρωστούσε η μοίρα στον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Κάναμε μία χρονιά που δεν έδειχνε ότι θα φτάναμε τόσο ψηλά με βάση τις αδυναμίες που είχαμε και το γεγονός πως χάσαμε κάποιους ποδοσφαιριστές. Παρ’όλα αυτά όμως, τα παιδιά κατάφεραν στα οκτώ τελευταία παιχνίδια να παραμείνουν αήττητοι και να φτάσουν κοντά στο όνειρο που όλοι θέλαμε. Δεν είναι το θέμα ότι θα παίξουμε ένα ή δύο παιχνίδια στην Ευρώπη ή όσα περισσότερα προκύψουν. Είναι ένα ξεκίνημα για να αλλάξει λίγο η ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα. Από εδώ και πέρα η ομάδα πρέπει να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ, με βάση τις άθλιες γηπεδικές εγκαταστάσεις εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν τον περισσότερο καιρό στα Γιάννενα και επιβαρύνοντας το έργο τους, είναι άξιοι και το ευχάριστο είναι ότι παραμένουν στην ομάδα, παλεύουν και τους ανήκει 100% η επιτυχία αυτή».

Για τον κόσμο που ταξίδεψε μέχρι την Ξάνθη:

«Πιστεύω ότι ο κόσμος που ακολούθησε την ομάδα στο τελευταίο παιχνίδι, έδωσε πραγματικά μεγάλη χαρά και βοήθεια στους παίκτες, διότι είχαν πολύ άγχος (φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο) και ίσως, αν απουσίαζε, τα πράγματα να ήταν διαφορετικά»

Για τη σχέση που είχε και έχει με τον κόσμο του ΠΑΣ:

«Εγώ ποτέ δεν παραπονέθηκα. Τις πρώτες χρονιές ο κόσμος ήταν δίπλα στην ομάδα, στην πορεία χάθηκε και τώρα επανήλθε. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει λιγάκι και να είναι δίπλα στην ομάδα και να την βοηθάει και στις δύσκολες εποχές. Εμείς ως διοίκηση πάντα προσπαθούμε να είμαστε κοντά στους φιλάθλους και τους προσκαλούμε να έρχονται στο γήπεδο».

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να φύγει από τον ΠΑΣ:

«Όχι. Το πίστευα και ήξερα ότι κάποια στιγμή θα έρθει η επιτυχία. Το μόνο κακό στην όλη ιστορία ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η οικογένεια μου, ειδικά στις δύσκολες στιγμές , αλλά ήταν πάντα δίπλα μου και με στήριζε και γι΄αυτό θα ήθελα να τους ευχαριστήσω. Προς το παρόν πάντως υπάρχει θέληση».

Για το πώς ο ΠΑΣ θα χρησιμοποιήσει την αδειοδότηση:

«Πλέον εδώ και τέσσερα χρόνια που δεν αδειοδοτούμαστε, έχουμε μπει σε ένα μοντέλο με έναν κορμό που προσελκύει τα νέα παιδιά να έρχονται και με την πάροδο των ετών πάντα ο κορμός θα πρέπει να παραμένει. Δοκιμάσαμε στα πρώτα χρόνια και μεγάλους ποδοσφαιριστές με ιστορία, αλλά δυστυχώς δεν βοήθησαν την ομάδα. Νομίζω ότι η ομοιογένεια σε συνδυασμό με την δημιουργία οικογένειας μεταξύ όλων μας είναι το καλύτερο και σε αυτή τη βάση θα συνεχίσουμε».

Για τον αν θα παραμείνει ο προπονητής του ΠΑΣ, κ.Γιάννης Πετράκης:

«Με τον προπονητή δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Μετά την ολοκλήρωση των πλέϊ-οφ όλα θα βρεθούν και θα συνεχίσουμε ως έχει. Αν βέβαια θελήσει να συνεχίσει κάπου καλύτερα την καριέρα του, δεν θα μπορέσει να τον σταματήσει κανείς, μιας και θα είναι δική του επιθυμία. Άλλωστε η ομάδα έχει αποδείξει τα επτά τελευταία χρόνια πως ακόμη και όταν φεύγει ένας προπονητής, αυτός που θα τον αντικαταστήσει, είναι άξιος και η ομάδα έχει ανοδική πορεία».

 

Για το ποιοι στάθηκαν στο πλευρό του κ. Χρηστοβασίλη όλα αυτά τα χρόνια πλην της οικογενείας του:

«Στο ξεκίνημα βοήθησαν πολλοί παράγοντες από την τοπική κοινωνία, αλλά στη συνέχεια κάποιοι αποχώρησαν, άλλοι μας γύρισαν την πλάτη για διάφορους λόγους, ωστόσο η οικογένεια του ΠΑΣ είναι ανοιχτή προς όλους».

Για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν το καλοκαίρι:

«Θέληση από την διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές υπάρχει, οπότε θα βρούμε την χρυσή τομή για να παραμείνουν. Η Ευρώπη είναι ένα ισχυρό κίνητρο για αυτούς».

Για το ποιο είναι το επόμενο βήμα του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Να εδραιωθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και στα επόμενα χρόνια και σιγά σιγά να κάνει τις δικές του αθλητικές εγκαταστάσεις, για να δώσει κίνητρα σε νεαρά παιδιά από χαμηλότερες κατηγορίες να έρθουν στην ομάδα. Πάντα όμως σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας».

 

Για το πώς καταφέρνει να παραμένει πάντα ήρεμος και νηφάλιος:

«Είναι θέμα χαρακτήρα. Πάντα έτσι είμαι σε όλα τα επίπεδα. Ίσως όμως αυτό δεν βοηθάει τον κόσμο, που μπορεί να θέλει κάτι πιο ζωηρό και τολμηρό αλλά εγώ με αυτόν τον τρόπο εκφράζομαι και έτσι θα παραμείνω».

 

Για την αυτοκριτική του το διάστημα που είναι στον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Τα λάθη έγιναν από την αρχή γι’ αυτό καθυστερήσαμε να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Παρασύρθηκα από την αγάπη μου προς την ομάδα και τον κόσμο και κάναμε παρά πολλές σπατάλες με αποτέλεσμα να βρεθούμε μπροστά σε δύσκολες οικονομικές εποχές, φρενάροντας έτσι την εξέλιξη της ομάδας που την υπολόγιζα τον τέταρτο ή πέμπτο χρόνο. Από εδώ και πέρα, νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα».

 

Για τον αν υπάρχουν σκέψεις επιστροφής του Γιώργου Ντάσιου:

«Το ξέρω ότι πέρυσι στενοχωρήσαμε πολύ τον κόσμο και πάνω από όλα τον Γιώργο που ήταν για χρόνια στην ομάδα. Πρέπει όμως να το δούμε και επαγγελματικά. Πολλές φορές πρέπει η ομάδα να βασίζεται σε ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν. Αν ο Γιώργος έμενε πέρυσι και φανταστείτε ότι δεν ήταν βασικός, θα είχαμε ένα παιδί ο οποίος βρίσκεται προς το τέλος των αγωνιστικών του υποχρεώσεων, σε μεγάλη ηλικία, σε ρόλο κομπάρσου και επειδή δεν του πηγαίνει ο ρόλος του κομπάρσου. Πίστευα ότι μπορούσε να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, ωστόσο δεν του βγήκε και επειδή όπως είπα και προηγουμένως, πάντα πρέπει να έχουμε νέα παιδιά, ο λόγος που ήταν δύσκολο να παραμείνει ο Γιώργος είναι αυτός ακριβώς. Πλέον δεν αποκλείεται τίποτα γιατί τα πράγματα είναι διαφορετικά και εφόσον αποφασίσει η επόμενη χρονιά να είναι και η τελευταία του τότε η πορεία θα δείξει».

Για το αν σκάφτεται να δημιουργήσει ένα προπονητικό κέντρο:

«Πριν τέσσερα χρόνια που τα πράγματα ήταν καλύτερα, είχα κάνει τις προτάσεις μου και ίσως σήμερα είχαμε και δικό μας γήπεδο, ωστόσο οι τοπικές αρχές δεν βοήθησαν σε αυτό το κομμάτι. Κάποια στιγμή, θα πρέπει να γίνει ένα προπονητικό κέντρο, διότι δεν μπορεί να συνεχίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα να κάνει προπονήσεις σε τέτοιες εγκαταστάσεις».

 

Για το πλάνο της επόμενης χρονιάς:

«Το πλάνο είναι ήδη έτοιμο και οι παίκτες που θέλουμε, μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα μας».

Για το ποιος κάνει το σκάουτινγκ τόσα χρόνια και βλέπουμε ταλαντούχουςπαίκτες στον ΠΑΣ:

«Υπάρχουν δύο-τρεις συνεργάτες αλλά βοηθούν και οι προπονητές που έχουμε, ωστόσο τον πιο ενεργό ρόλο έχει ο γιος μου, ο Παναγιώτης. Μπορεί βέβαια να σταμάτησε στα 18 το ποδόσφαιρο προτιμώντας τις σπουδές του εκείνο τον καιρό αλλά τώρα είναι πάντα σε επαφή με τον προπονητή, τον βοηθό του και με δυο σκαούτερ που έχουμε και οργώνουν την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Για τον στόχο του ΠΑΣ στα πλεϊ-οφ:

«Μακάρι να βγαίναμε πρώτοι αλλά εγώ θα είμαι πολύ ευχαριστημένος, αν τερματίσουμε στην δεύτερη θέση που οδηγεί κατευθείαν στους ομίλους τουEuropa League».

Για τη πρόσφατη συνάντησή του με τους υπόλοιπους 11, πλην των τεσσάρων μεγάλων:

«Οπωσδήποτε αυτή η πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον Πρόεδρο της Ξάνθης, κ. Πανόπουλο, και αφορά τα έσοδα των μικρομεσαίων ομάδων, ήταν πολύ καλή πρόταση και ακουγόταν εδώ και χρόνια. Το ζήτημα είναι, ότι αυτά τα έξτρα χρήματα που θα έρθουν, οι ομάδες να τα αξιοποιήσουν σε ακαδημίες ,προπονητικά κέντρα και όχι σε άσκοπες μεταγραφές ποδοσφαιριστών ενώ θα μπορούν να διορθωθούν και τα οικονομικά των συλλόγων. Το καλύτερο είναι ότι με την σύμφωνη γνώμη των 11 και τις προσωπικές επαφές που είχε ο κ. Πανόπουλος με τους υπόλοιπους τέσσερεις, κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε ενώ παράλληλα όλοι μαζί συμφωνήσαμε ότι πρέπει να αλλάξουν μερικά πράγματα στη διαιτησία. Βέβαια, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να επιτευχθεί. Τουλάχιστον, εμείς οι 11 θα πορευτούμε μαζί, με σκοπό να το καταφέρουμε μέσα στον επόμενο χρόνο».

Για το ποιος ήταν ο πρώτος Πρόεδρος που τον συνεχάρη μετά το διπλό στην Ξάνθη:

«Ο κ. Πανόπουλος της Ξάνθης που έτυχε να ήταν στο γήπεδο. Από κει και πέρα δεν με έχει πάρει κάποιος άλλος τηλέφωνο».

Για το ενδεχόμενο Grexit, που αποτελούσε κύριο θέμα επικαιρότητας:

«Όλοι περιμέναμε μέχρι και την τελευταία στιγμή να αλλάξει κάτι».

Για το φιλικό παιχνίδι του Σαββάτου:

«Είναι μία πολύ καλή ομάδα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Σερβίας και προσκαλούμε τον κόσμο να δώσει το παρόν».

Για το περιστατικό με τον Τσάβεζ:

«Νομίζω είναι τελειωμένη ιστορία για την ομάδα ο Τσάβεζ. Δεν είναι καλό οι ποδοσφαιριστές να παρατούν την ομάδα και να εμφανίζονται μετά ξανά. Του χαριστήκαμε την πρώτη φορά πέρυσι αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν έχοντας πρώτα απ΄όλα καλό χαρακτήρα».