image description

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι εργολαβίες που αφορούν την αναβάθμιση βασικών υποδομών σε γειτονιές της πόλης και περιοχές σε όλη την έκταση του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και ο αντιδήμαρχος έργων, Γιάννης Λιόντος, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες επέβλεψαν ορισμένα από τα… ανοιχτά μέτωπα όπου υπάρχουν εργασίες σε εξέλιξη ή και σε ολοκλήρωση αυτή τη στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τα εργοτάξια:

Στα Καρδαμίτσια (25ης Μαρτίου, Αριστάρχου και Δ. Φιλοσόφου), όπου ολοκληρώθηκαν εργασίες διάνοιξης, χωματουργικές εργασίες, ασφλατόστρωσης των οδών, εργασίες κατασκευής κρασπέδων πεζοδρομίων και δικτύου ομβρίων.

Στη Νέα Ζωή (Ολυμπίας και Λούρου) όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διάνοιξης και ασφλατόστρωσης των οδών, κατασκευής πεζοδρομίων, δικτύου αποχέτευσης ομβρίων αλλά και τμήματος δικτύου ύδρευσης που υπολειπόταν.

Στον Λασπότοπο (Κοσμά, Καραγάτση, Μυριβήλλη, Μόσχως Τζαβέλα, Μυλωνά, Εμπεδοκλή), όπου είναι σε εξέλιξη εργασίες διάνοιξης και ασφλατόστρωσης των οδών, κατασκευής πεζοδρομίων, δικτύου αποχέτευσης ομβρίων – λυμμάτων αλλά και νέου δικτύου ύδρευσης και συνδέσεων με τις ιδιοκτησίες όπου υπολείπονταν.

Στην οδό πανεπιστημίου όπου έχει ξεκινήσει το μεγάλο έργο συνολικής αναβάθμισης της οδού.

Στην περιοχή της Καλούτσιανης όπου ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση εργασιών ασφλατόστρωσης σε κάθετες οδούς της ΚΑ’ Φεβρουαρίου (Πρέντζα, Σολωμού, Καβάφη, Πατσιμάδη κ.τ.λ.)

Στους Αμπελόκηπους όπου ξεκινά η εργολαβία από την οδό Θ. Πασχίδη η οποία περιλαμβάνει εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος.

Οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούν μέρος του τεχνικού προγράμματος που εκπόνησε και εκτελεί η σημερινή Δημοτική Αρχή δίνοντας βάση στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των δημοτών σε κάθε γωνιά του Δήμου.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός πως ολόκληρες «ξεχασμένες» γειτονιές αλλάζουν ριζικά όψη καθώς είχαν βρεθεί εδώ και χρόνια στη λήθη εξαιτίας των πολιτικών των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου όμως, κάνοντας πράξη την πάγια θέση της για ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο τον καλλικρατικό Δήμο, φρόντισε να προγραμματίσει, χρηματοδοτήσει και υλοποιήσει ένα σύνολο παρεμβάσεων που αμβλύνει τις ανισότητες μεταξύ των διάφορων περιοχών της ενώ θα υπάρξει και συνέχεια με νέα έργα που βρίσκονται ένα βήμα πριν τη συμβασιοποίηση.

«Η Δημοτική Αρχή πιστή στη λογική της ισόρροπης ανάπτυξης του Δήμου προχωρά με βάση ένα σημαντικό και πολύπλευρο σχέδιο αναβάθμισης γειτονιών και περιοχών οι οποίες ήταν για πολλά χρόνια ξεχασμένες.

Με γνώμονα τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου και με σοβαρό σχεδιασμό που δεν προκαλεί αναταράξεις στον προϋπολογισμό του, παρεμβαίνουμε σε όλες  τις γειτονιές της πόλης και στις δημοτικές ενότητες. Με σημαντικές εργολαβίες κατανεμημένες σε όλο το δήμο αφήνουμε ένα σοβαρό και ποιοτικό αποτύπωμα σε όλο το Δήμο.

Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε με βάση το σχεδιασμό μας και σύντομα θα είμαστε σε θέση να υπογράψουμε νέες συμβάσεις για μια σειρά καινούργιων παρεμβάσεων. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε όχι μόνο πολλά, αλλά κυρίως ποιοτικά έργα σε όλο το Δήμο», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Από την πλευρά του ο κ. Λιόντος σημείωσε:

«Επιλέξαμε να παρέμβουμε σε περιοχές που κανείς δεν ασχολήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας συνολικές κι όχι αποσπασματικές λύσεις. Επιθεωρήσαμε σήμερα ορισμένα από τα πολλά έργα που ολοκληρώνονται σε αυτή τη θητεία και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν κι άλλα μέχρι το τέλος της, ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός που έχουμε και για την επόμενη δημοτική περίοδο. Δεν θα ήταν πάντως υπερβολή να πούμε ότι, παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, ο Δήμος Ιωαννιτών έχει καταφέρει να εκπονεί ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά προγράμματά που εκτελεί Δήμος στη χώρα, βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις».