image description

Μόνο σαν σκανδαλώδη μπορεί να χαρακτηρισθεί η απόφαση της δευτεροβαθμιας επιτροπής της ΕΠΟ, όπου δικαιώνεται ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και ουσιαστικά αμφισβητείται ο κυρίαρχος ρόλος της εισήγησης του Δημητρίου στην διαδικασία των αδειοδοτήσεων.

Μετά από αυτό, είναι ξεκάθαρο ότι το ουσιαστικό πρόβλημα δεν πρέπει να το έχει ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, έστω κι αν με αυτή την απόφαση δεν του δίνεται η πολυπόθητη ιστορική  ευκαιρία να συμμετάσχει στους αγώνες  του EUROPA LEAGUE, έστω και εν ο ίδιος κατά το παρελθόν δεν είχε αντίστοιχη αντιμετώπιση από την ίδια επιτροπή και σε δημόσια διαμαρτυρία του χλευάστηκε και απειλήθηκε με άνοιγμα του φακέλου του.

Το πρόβλημα πρέπει να το έχει η ίδια η Ε.Π.Ο, και η UEFA, που εκτίθενται  με τα «είπα ξείπα» των θεσμών τους, ο  αρμόδιος υπουργός,  αλλά και πρωτίστως, ο ίδιος, ο αξιόλογος,  κος Δημητρίου,  που γι’ άλλη μια φορά κυριολεκτικά «αδειάζεται», απαξιώνεται ο ρόλος του και κυρίως αποδεικνύεται ότι τελικά οι Π.Α.Ε δεν πρέπει  έχουν κανένα απολύτως λόγο να ενημερώνονται από αυτόν, για τα θέματα αδειοδότησης,  αλλά από… τις υπάρχουσες επιτροπές,  μιας και όπως φαίνεται, αυτές,  γνωρίζουν πολύ καλύτερα τι ή μάλλον γιατί,  πρέπει να αδειοδοτούνται οι ομάδες…

Τι λόγο ύπαρξης  έχει τελικά ο κος Δημητρίου;

Ο Πανιώνιος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο μόνος που δεν ευθύνεται για την «δικαίωσή» του,  μιας και αυτός έκανε ό,τι ήταν υποχρεωμένος να κάνει και είναι άδικο να κατηγορηθεί γι’ αυτό , όπως ανούσιο είναι να «ριχθεί» το όποιο βάρος αγανάκτησης, στο γιατί  δικαιώθηκε,  δεδομένου του ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς περιέχει ο φάκελος που κατέθεσε.

Πιθανολογώντας και μόνο, λόγω μη «προτέρου έντιμου βίου του», είναι αδύνατο να επικαλεστείς τήρηση ισονομίας,  αλλά και να πείσεις ότι αδικήθηκες.

Αυτό που έχει αξία και είναι το μόνο σοβαρό επιχείρημα,  είναι να προβληθεί η αρνητική εισήγηση του Δημητρίου και να εξετασθεί και από άλλη επιτροπή- έστω της UEFA-  αν έσφαλε, στην εισήγησή του,  όπως  αποφάσισε η δευτεροβάθμια ή ήταν σωστός σε αυτή, όπως έκρινε η πρωτοβάθμια.

Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να πάει στο σπίτι του, σαν ανίκανος να διαχειρισθεί τόσο σοβαρές υποθέσεις που μπορούν να προκαλέσουν αναστάτωση σε όλο το οικοδόμημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου,  ενώ στην δεύτερη πρέπει να ξηλωθεί η επιτροπή και να αναζητηθούν ακόμη και ποινικές, εφόσον προκύπτουν, ευθύνες.

Η παρέμβαση λοιπόν, στην συγκεκριμένη περίπτωση,  της Ε.Π.Ο αλλά και του  ευαισθητοποιημένου, όπως θέλει να δείχνει, σε θέματα τάξης,  αρμόδιου υφυπουργού κου Κοντωνη, είναι επιβεβλημένη και αναγκαία,  και όχι του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ,   που θα πρέπει , με καταγγελία, να γίνει αυτός ο «κακός» της υπόθεσης, ερχόμενος σε οξεία αντιπαράθεση με το υπάρχον κατεστημένο,  βγάζοντας, αν μπορεί,  το   φίδι  από την τρύπα και μετά … ένας Θεός ξέρει το μετά,  σε  περίπτωση που δεν δικαιωθεί!

Το ότι οι επιτροπές είναι ανεξάρτητες επ’ ουδενί σημαίνει ότι δεν πρέπει να λογοδοτούν για τα πεπραγμένα τους, όταν αυτά προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και  επιτέλους το ίδιο το κράτος πρέπει να ζητήσει τον έλεγχό τους από αυτούς που έχουν την νομιμοποίηση να το κάνουν.

Άλλωστε οι ίδιες επιτροπές,  ήδη θα έπρεπε να έχει ζητηθεί να ελεγχθούν, για την νομιμότητα και ορθότητα των αποφάσεών τους  από την προηγούμενη σεζόν, ποτέ δεν είναι αργά  και να αναζητηθούν ευθύνες,  όταν προκλητικά εδόθη αδειοδότηση, και τότε με αρνητική εισήγηση,  στον ΟΦΗ, και  στη συνέχεια ακολούθησαν κατά… ριπάς οι προσφυγές εις βάρος του  και στο τέλος ο υποβιβασμός του!

Όλα τα υπόλοιπα είναι μάταια και πέραν  των εντυπώσεων, επί της ουσίας δεν φαίνεται -εκτός εξαιρετικού απροόπτου- να έχουν αποτέλεσμα.