image description

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα παίξουν και οι τέσσερις ομάδες που θα λάβουν μέρος στα play-offs της Super League μετά τον αποκλεισμό του Ατρομήτου από τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Περιστερίου, αν περνούσε στον τελικό και αν κατακτούσε το τρόπαιο, θα έπαιρνε εκείνη το καλό εισιτήριο για το Europa League. Με τον αποκλεισμό της όμως από τη συνέχεια του θεσμού, δίνει τη δυνατότητα στους 4 των play-offs να μοιραστούν εκείνοι τα ευρωπαϊκά “εισιτήρια”.

Αυτό που έγινε χθες με τον Ατρόμητο, είναι πιθανό να φέρει πιο γρήγορα εξελίξεις στο θέμα της επέμβασης της UEFA στην άδεια του Πανιώνιου. Από τη στιγμή που οι «κυανέρυθροι» θα πάρουν σίγουρα από τα play-offs κάποιο «εισιτήριο» για να παίξουν στην Ευρώπη, είναι πιθανό η UEFA να κρίνει πλέον ότι πρέπει να επανεξετάσει το φάκελό του, κάτι που δεν χρειαζόταν να το κάνει όσο η συμμετοχή του Πανιωνίου στην Ευρώπη ήταν αβέβαιη, αφού θα μπορούσε ο Ατρόμητος να πάρει το κύπελλο, ο Πανιώνιος να τερματίσει τελευταίος στα play-offs και να μην παίξει εκτός Ελλάδος.

Σημειώνουμε για μία ακόμα φορά, ότι ο κ. Δημητρίου είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει την UEFA για το πώς εξελίχθηκε η διαιδικασία των αδειοδοτήσεων, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει κάνει τις κινήσεις του μέσω Λυσσάνδρου και από τη στιγμή που «κλείδωσε» το ευρωπαϊκό εισιτήριο και για τον 4ο των play-offs δεν μπορεί να αποκλειστεί το οτιδήποτε, είτε μέσα στις επόμενες ώρες είτε από την επόμενη Τετάρτη.

Το τελικό όριο παρέμβασης της UEFA, πάντως, είναι ως την τελική επικύρωση της βαθμολογίας και των play-offs, από την οποία θα προκύψει η δήλωση από την ΕΠΟ των ελληνικών ομάδων που θα συμμετάσχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου. Αν φτάσουμε ως εκεί χωρίς παρέμβαση της UEFA, δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερες ελπίδες για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο μεταξύ, σε μια προσπάθεια άμυνας από πλευράς Πανιωνίου, βγαίνουν αστεία επιχειρήματα του τύπου «θα καταγγείλει και ο Πανιώνιος τον ΠΑΣ Γιάννινα». Ακόμα κι αν ελεγχθεί ο φάκελος του ΠΑΣ, όμως, το δήλωσε και ο ίδιος ο Δημητρίου, ότι φέτος τα Γιάννενα δικαιούνταν την άδεια, γιατί πληρούσαν όλα τα κριτήρια. Και ως γνωστόν, ο διευθυντής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ δεν φημίζεται για την επιείκειά του, ούτε ότι τα προηγούμενα 4 χρόνια χαρίστηκε σε κάτι στον ΠΑΣ Γιάννινα.