image description

Τα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν θα δώσει τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα η ομάδα Κ-20 του ΠΑΣ Γιάννινα, που «χρωστάει» τα εντός έδρας ματς με τον Πλατανιά και την Βέροια. Με το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων θα αρχίσει άμεσα και ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν, ενώ θα γίνει ο σχετικός απολογισμός για το κατά πόσο επετεύχθησαν οι στόχοι.

Στη φετινή χρονιά ο ΠΑΣ «επένδυσε» κυρίως στη σκληρή δουλειά και την απόκτηση επαγγελματικής νοοτροπίας από τα νεαρά παιδιά, παρά σε αγωνιστικές επιτυχίες. Παρ’ όλα αυτά η Κ-17 έφτασε μία ανάσα από τη συμμετοχή της στα play-offs, ενώ η Κ-20 έπαιξε στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΗΠ χάνοντας στα πέναλτι από την Ανατολή.

Είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουμε και αυτό το καλοκαίρι 4-5 παιδιά των υποδομών που θα πάνε στην προετοιμασία της μεγάλης ομάδας, δίνοντας καθημερινά τις «εξετάσεις» τους ενώπιον του κ. Πετράκη και των συνεργατών του για να πάρουν την ευκαιρία υπογραφής επαγγελματικού συμβολαίου. Άλλωστε τη νέα σεζόν στο κύπελλο οι ομάδες θα πρέπει να δηλώνουν στη 18άδα τουλάχιστον 2 παίκτες γεννημένους το 1998 κι έτσι θα προκύψει ανάγκη για «μικρούς».

Όσον αφορά την προεργασία που γίνεται για τις ομάδες υποδομής, ο ΠΑΣ έχει ήδη ξεκινήσει να βλέπει νέα ταλέντα από το λεκανοπέδιο και όχι μόνο. Οι προπονητές βλέπουν κατά διαστήματα κάποιους παίκτες που προτείνονται είτε από τα Γιάννενα είτε από αλλού, κρατούν σημειώσεις και θα αποφασίσουν ποιοι τους κάνουν.

Τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει ανοιχτές προπονήσεις για επιλογές παικτών που θα στελεχώνανε τις ομάδες Κ-20, Κ-17 και Κ-15, αλλά προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν θα επαναληφθεί και φέτος κάτι παρόμοιο ή αν θα προχωρήσει η ομάδα μόνο με στοχευμένες προεπιλογές, καθώς παρακολουθούσαν παίκτες του ερασιτεχνικού όλη τη χρονιά που μας πέρασε και υπάρχει άποψη για το ποιοι πρέπει να δοκιμαστούν.

Εν τω μεταξύ, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Ακαδημία που συνεργάζεται η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στην Αθήνα. Και από εκεί ενδέχεται να σταλούν παίκτες για δοκιμή στις ομάδες υποδομών.