image description

Την οριστικοποίηση της συμμετοχής ή μη του ΠΑΣ Γιάννινα στα play-offs περιμένει ο Χριστοβασίλης προκειμένου να ξεκινήσει εντατικά το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Ο χρόνος δεν επιτρέπει βέβαια αισιοδοξία, ότι μέχρι την Τετάρτη προλαβαίνει να παρέμβει και να αποφασίσει κιόλας η UEFA, οπότε βάσει της ανακοίνωσης της Super League, όταν η παρέμβαση γίνει, η οποιαδήποτε απόφαση της UEFA θα πάει για τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Η ανακοίνωση της Super League, πάντως, ενισχύει την αισιοδοξία στον ΠΑΣ, ότι η επανεξέταση του φακέλου του Πανιωνίου από την UEFA είναι εξαιρετικά πιθανή και γι’ αυτό διακινήθηκε και το σενάριο που αναφέραμε την Πέμπτη περί επέμβασής της τις προσεχείς μέρες. Βέβαια δεν μπορεί κανείς να προδικάσει ότι ο Πανιώνιος θα «κοπεί», αλλά με τόσα «κόκκινα» που είχε από Δημητρίου, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια επιτροπή, δημιουργούνται σοβαρές υπόνοιες για χαλαρή αδειοδότηση.

Να θυμίσουμε ότι δεν έχει σημασία πόσο τακτοποιημένη είναι μία ομάδα σήμερα, αλλά κατά πόσο ήταν τακτοποιημένη στις υποχρεώσεις της ως τις 31 Μαρτίου. Οτιδήποτε συμπληρώνεται μετά απ’ αυτήν την ημερομηνία δεν εξετάζεται καν από τις επιτροπές. Τουλάχιστον αυτό συνέβαινε τις χρονιές που δεν έπαιρνε άδεια ο ΠΑΣ Γιάννινα, γι’ αυτό και διοίκηση και κόσμος των Ιωαννίνων είναι στα «κάγκελα» τον τελευταίο μήνα εναντίον της δευτεροβάθμιας της ΕΠΟ.

Πρώτες κινήσεις

Σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό της νέας σεζόν, ο Γιώργος Χριστοβασίλης τον ξεκίνησε με 2 ανανεώσεις συμβολαίων, των Περιστερίδη (29/3) και χθες του Σκόνδρα. Αναμένεται τις επόμενες μέρες να οριστικοποιηθεί τι μέλλει γενέσθαι με τους Μανιά, Ίλιτς, Ηλιάδη και Στρούνα. Ο τελευταίος δύσκολα θα μείνει, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα βρει κάτι καλύτερο ο Μανιάς. Επίσης, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τον Λίλα που θα πάει στο EURO της Γαλλίας και μπορεί να προκύψει πρόταση γι’ αυτόν. Ο διεθνής Αλβανός έχει έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου με τον ΠΑΣ.

Φυσικά στις προτεραιότητες του προέδρου είναι ο Γιάννης Πετράκης και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο. Μόλις τελειώσουν οι προπονήσεις την επόμενη εβδομάδα, θα γίνει συνάντηση με όλους για να επιβεβαιωθεί η συνέχιση της συνεργασίας μαζί τους.

Εκτός των ανανεώσεων, ο πρόεδρος έχει αποδείξει ότι κατέχει και την “τέχνη” των πρόωρων ανανεώσεων συμβολαίων. Του χρόνου λήγουν τα συμβόλαια Τσουκαλά, Ακόστα, Λίλα και Μπέριου και ειδικά ο Τσουκαλάς είναι ο στυλοβάτης της ομάδας τα τελευταία 4 χρόνια.

Όσον αφορά την περίπτωση του Τσάβες, όπως είχε δηλώσει στις 19 Απριλίου στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM  ο κ. Χριστοβασίλης: «Νομίζω είναι τελειωμένη ιστορία για την ομάδα ο Τσάβεζ. Δεν είναι καλό οι ποδοσφαιριστές να παρατούν την ομάδα και να εμφανίζονται μετά ξανά. Του χαριστήκαμε την πρώτη φορά πέρυσι αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν έχοντας πρώτα απ’ όλα καλό χαρακτήρα». Η δήλωση δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών…

Αμέσως μόλις κλείσουν οι εκκρεμότητες με τεχνικό επιτελείο και παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, θα ξεκινήσει το μεταγραφικό παζάρι, όπου στόχος είναι η ενίσχυση όπου προκύψουν κενά.

Αν μετά τα play-offs της Super League επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του ΠΑΣ Γιάννινα στην Ευρώπη, αντί του Πανιωνίου, θα είναι σίγουρα δέλεαρ για πιο έμπειρους παίκτες από Ελλάδα και εξωτερικό. Σε γενικές γραμμές να θυμίσουμε ότι η φιλοσοφία του Χριστοβασίλη για τις μεταγραφές είναι να έρχονται παίκτες που θα έχουν και μεταπωλητική αξία, άρα θα είναι σε ηλικίες 24-27 ετών.