image description

Νικηφόρος ήταν ο προτελευταίος αγώνας για την Κ-20 του ΠΑΣ Γιάννινα , που επικράτησε νωρίτερα στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις της ΕΠΣΗΠ της Βέροιας με 1-0. Το παιχνίδι ήταν το εξ’ αναβολής της 16ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Κ-20 της Super League.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκει ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους , καθώς ανέπτυξαν καλές επιθετικές πρωτοβουλίες , φτάνοντας πολλές φορές με αξιώσεις στην περιοχή των φιλοξενουμένων .Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ μετουσιώθηκε σε γκολ, καθώς μετά περίπου από ένα τέταρτο παιχνιδιού, ο Ραβάνης έπειτα από πάσα του Ν. Ψαρρά , βρέθηκε με ατομική ενέργεια στην περιοχή της Βέροιας και με κοντινό πλασέ , έκανε το 1-0  , που ήταν και το τελικό. Στη συνέχεια οι Τσιέπας και Ραβάνης είχαν απίθανες ευκαιρίες να πετύχουν και δεύτερο γκολ για να «σφραγίσουν» από το πρώτο ημίχρονο  τη νίκη. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων , η Βέροια θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Ξόμπλιο , αλλά το σουτ που επιχείρησε ο παίκτης της Βέροιας ,βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πατσιούρα.

u-20-pas-veroia-2016-1

Στο δεύτερο ημίχρονο , η ομάδα της Ημαθίας ισορρόπησε αρκετά το παιχνίδι , αλλά η αστοχία των παικτών της σε  δύο φάσεις αλλά και η ετοιμότητα του τερματοφύλακα του ΠΑΣ, απέτρεψαν την ισοφάριση. Ο Ραβάνης, που ήταν ο σκόρερ του τέρματος για τον ΠΑΣ, έχασε δύο ακόμα κλασικές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του, όντας σε ευνοϊκή θέση. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού , ο ΠΑΣ είχε και άλλη ευκαιρία να διευρύνει το σκορ, αλλά ο Δεληγιάννης, που ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, είπε «όχι» στο «κεραυνό» που εξαπέλυσε ο Τσιέπας .

Το παιχνίδι παρακολούθησαν λιγοστοί φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων  ήταν ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΠΑΕ, Χρήστος Τσελιόπουλος και οι Μαυροπάνος και Νικολιάς από την επαγγελματική ομάδα του ΠΑΣ.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΣ εξασφάλισε και μαθηματικά τη 13η θέση της βαθμολογίας.

u-20-pas-veroia-2016-2

Το φιλμ του αγώνα:

14′ ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Πάσα του Ν. Ψαρρά στον Ραβάνη ,ο τελευταίος με ατομική ενέργεια βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Δεληγιάννη και με «χλιαρό» σουτ ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΣ.

24′ Δυνατή εκτέλεση φάουλ από τον Ι. Ψαρρά , η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

31′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ ! Ο Τσιέπας βρέθηκε μόνος του με τον τερματοφύλακα της Βέροιας αλλά εξ’ επαφής δεν μπόρεσε να σουτάρει όπως ήθεέ.

32′ Σε παράλληλη σέντρα του Ν. Ψαρρά, ο Ραβάνης επιχείρησε εξ’ επαφής με το τέρμα να πάρει την κεφαλιά, αλλά για λίγο δεν βρήκε την μπάλα.

37′ Δυνατό αριστερό σουτ του Τσιέπα, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δεληγιάννη.

45′ Καλή ευκαιρία για τη Βέροια! Ο Ξόμπλιος σε κοντινή θέση σούταρε δυνατά από τα δεξιά αλλά η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πατσιούρα.

49′ Δυνατή εκτέλεση φάουλ από τον Λαζόπουλο ,σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ.

55′ Ο Ραβάνης έκλεψε την μπάλα από πεσμένο αμυντικό των φιλοξενουμένων , δεν μπόρεσε όμως να κάνει κοντρόλ και να σουτάρει από ευνοϊκή θέση.

67′ Κεφαλιά από κοντά του Ξόμπλιου , έπειτα από εκτέλεση κόρνερ , η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

68′ Στην αμέσως επόμενη φάση ,ο Μαλάμος επιχείρησε δυνατό σουτ από την αριστερή πλευρά, , η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Δεληγιάννη.

70′ Ο Παπαδόπουλος επιχείρησε κεφαλιά από κοντά, αλλά η μπάλα βρήκε σε σώματα.

75′ Δυνατό αριστερό σουτ του Μαλάμου από τα δεξιά ,έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Δεληγιάννης.

76′ Στο επόμενο λεπτό , μετά την εκτέλεση κόρνερ , ο Ραβάνης πάλι εξ ‘επαφής με κεφαλιά , έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

92’ «Φωτοβολίδα» του Τσιέπα , σε ετοιμότητα ξανά ο τερματοφύλακας της Βέροιας.

Συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα( Χρ. Αγγέλης): Πατσιούρας, Ναπ. Ψαρράς, Κόκκας Ανδρ.,Καλύβας, Κόκκας Δ., Τσιέπας, Ιάσ. Ψαρράς, Μασούρας, Ραβάνης ( 88′ Λαμπίρης), Ζιώγας (59′ Μπισιέλας), Κυριακόπουλος (46′ Μαλάμος)

Βέροια: Δεληγιάννης, Μαγγίζης. Τσιότρας (46′ Μάντος), Αργυρόπουλος, Γιαννόπουλος, Μούδιος (46′ Δόρης), Δόρης( 60′ Πατσιαβούρας), Ράδης, Παπαδόπουλος, Λαζόπουλος, Μελικιώτης, Ξόμπλιος

Την αναμέτρηση διηύθυνε ο Κοσμάς Γιώτης , με βοηθούς τους Αλέξανδρο Σιόντη και Εμμανουήλ Κοττορό( Σύνδεσμος Ηπείρου). Τέταρτος ήταν ο Ιωάννης Δράκος ( Σύνδεσμος Πρέβεζας)

Βαθμολογία
# ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘ.
1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 29 78
2 Π.Α.Ο.Κ. 29 65
3 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 30 55
4 A.E.K. 29 52
5 SKODA ΞΑΝΘΗ 30 52
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 48
7 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 30 48
8 ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 29 46
9 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 30 40
10 ΒΕΡΟΙΑ 30 35
11 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 29 34
12 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 30 34
13 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 29 25
14 ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 30 23
15 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 30 15
16 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 30 14