image description

Νίκη που ισοδυναμεί με άνοδο στην Α’ Ερασιτεχνική πανηγυρίζει από σήμερα ο ΠΑΣ Κράψης για την 32η αγωνιστική, αφού έφυγε με το διπλό από την «καυτή» έδρα του Μετσόβου, επικρατώντας με 0-1 και από αύριο ξεκινάει τον αγωνιστικό σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά ενώ από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι έπεσαν στην τρίτη  θέση, διότι  η Θύελλα Κατσικάς νίκησε τον Αετό Περιστερίου και μπήκε σφήνα ανάμεσά τους.

Η αναμέτρηση ήταν κομβική για τις δύο ομάδες και γι’ αυτό το λόγο οι προπονητές αποφάσισαν να ρίξουν ιδιαίτερο βάρος στην αμυντική τακτική, ωστόσο οι φάσεις που εκτυλίχτηκαν μπροστά στις δύο εστίες ήταν αρκετές και ουσιώδεις και θα μπορούσε άνετα το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό, αν οι τερματοφύλακες και τα δοκάρια δεν σταματούσαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν.

Μόλις στο πέμπτο λεπτό η ομάδα του Σταυρου Παπαβασιλείου ευτύχησε να προηγηθεί, χάρη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μούτα από το χώρο του κέντρου και τη λαθεμένη εκτίμηση του Σαράντζιου, που έδειξε να αιφνιδιάστηκε ενώ δεν αποκλείεται και ο αέρας που ήταν με το μέρος των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο να έπαιξε καθοριστικό αλλάζοντας όσο χρειάζονταν  την πορεία της μπάλας. Ύστερα από τέσσερα λεπτά αργότερα η Κράψη έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Ορφανό που πρόλαβε στην έξοδο τον Σαράντζιου αλλά το πλασέ του κατέληξε μόλις άουτ.

Χρειάστηκε να συμπληρωθεί μισή ώρα παιχνιδιού για να έρθει η πρώτη καλή επίσκεψη του Μετσόβου στα καρέ της Κράψης με το σουτ του Γοδέβενου ενώ το παράλληλο γύρισμα του Ποτσάι στον Κιούρα ένα λεπτό αργότερα  και το άσχημο τελείωμα του τελευταίου πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου, το Μέτσοβο ε΄χιε δημιουργήσει υπεραριθμία στο χώρο του κέντρου, κάτι που διατήρησε και στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης ενώ το γεγονός ότι οι γραμμές της Κράψης είχαν μεγάλες αποστάσεις βοήθησε τους ποδοσφαιριστές του Λεωνίδα Μαλισσιώβα να απειλήσουν ξανά την στην εστία του Ζώτου αλλά το δοκάρι στην κεφαλιά του Κιούρα επτά λεπτά πριν το σφύριγμα για την ανάπαυλα τους στέρησε το δικαίωμα να μετουσιώσουν σε τέρμα την υπεροχή τους.

Μέχρι το 60′ οι γηπεδούχοι μπορεί να ήλεγχαν το ρυθμό του παιχνιδιού αλλά με τις βαθιές μπαλιές που επιχειρούσαν δεν ανησυχούσαν τους αμυντικούς, ωστόσο στο 50′ χάθηκε ένα πολύτιμο τετ-α-τετ από τον Μπλέτσα  που θα άλλαζε πλήρως την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Η Κράψη απάντησε με τον ίδιο τρόπο αλλά ο Ζήσης που βρέθηκε φάτσα-κάρτα με τον Σαράντζιου δεν κατάφερε να τον νικήσει με τον τελευταία να κρατάει «ζωντανή» την ομάδα του.

Τα τελευταία λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις ήταν συγκλονιστικά αρχικά με τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο να δίνει άλλο αέρα στην αναμέτρηση  και τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να τους επιβραβεύουν για το ταξίδι που έκαναν.

Αρχικά το σουτ του Γοδέβενου στο 84′ μπλόκαρε ο Ζώτος ενώ δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα η προσπάθεια του Νρίκου δεν επέδωσε καρπούς.

Φτάσαμε λοιπόν στο 92′ που σημειώθηκε η σημαντικότερη ευκαιρία για το Μέτσοβο, όταν από το κόρνερ  του Παλαιοπάνου ο Σιούτας έπιασε ένα σουτ με τον Ζώτο να είναι ήδη εξουδετερωμένος και τον Αλεξίου σαν «από μηχανής θεός» να σώζει την εστία της Κράψης από σίγουρη παραβίαση ενώ η μπάλα στην προσπάθειά του να την απομακρύνει με το κεφάλι πριν περάσει τη γραμμή χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να σφραγίσου  τη νίκη τους αλλά ο Ντρίκος σε μία επέλαση από αριστερά έκανε το παράλληλο γύρισμα για τον Ζήση, με τον τελευταίο ωστόσο να περνάει και τον Σαράντζιου αλλά το τελείωμά του σταμάτησαν οι αμυντικοί του Μετσόβου.

Το σφύριγμα της λήξης από τον κ. Ζαμπαλά βρήκε τους Κραψήτες να πανηγυρίζουν την άνοδο στην Α’ κατηγορία και τους ποδοσφαιριστές του Μετσόβου να αποχωρούν εμφανώς περίλυποι από το γήπεδο και προβληματισμένοι για το γεγονός ότι πλέον και μετά τη νίκη της Κατσικάς έπεσαν στην τρίτη, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει στην πρώτη κατηγορία.

Συνθέσεις:

ΠΑΣ Μέτσοβο( Λεωνίδας Μαλισσιώβας): Σαράντζιου, Μπαλιούσκας, Πασιάς, Σταχούλης, Σιούτας, Νάκας(57′ Σταχούλης), Παλαιοπάνος, Μπλέτσος, Κιούρας, Ποτσάι(76′ Τσουλιάης), Γοδέβενος.

ΠΑΣ Κράψης(Σταύρος Παπαβασιλείου: Ζώτος Κ, Κόκκινος, Αλεξίου, Ντρης, Κουτρούμπας, Ρομποτής, Μούτας(84′ Διαμάντης), Ζήσης, Παλιάγκας, Ορφανός(65′ Ντρίκος), Ζώτος Ε.

Διαιτητές:Ζαμπαλάς (Τάτσης-Σιαμέτης)