image description

Ο Α.Γ.Σ.Ιωαννίνων ξεπέρασε κάθε προσδοκία την φετινή χρονιά. Με παιδιά ντόπια που πάνω από όλα πονούσαν και καταλάβαιναν τι σημαίνει και τι ιστορία κουβαλάει η μπλε στολή κατάφεραν να κάνουν μια σπουδαία χρονιά διαψεύδοντας τους… ειδήμονες. Η παραμονή ήρθε πολύ γρήγορα και αβίαστα, ενώ η 5η θέση ήταν απλά το επιστέγασμα των προσπαθειών των παικτών του Σοφοκλή Τσουκανέλη και του βοηθού του Κωνσταντίνου Ηλιάδη. Φυσικά όλα αυτά υπό την αιγίδα και συμπαράσταση του προέδρου Χρήστου Γεωργίου και της επιτροπής μπάσκετ.

To Basket247.gr συνομίλησε με τον υπαρχηγό της ομάδας Θανάση Κοντό. Στα 33 του πιο ώριμος από ποτέ με θητεία στην Λευκάδα, στον Αρκαδικό, τον Άγιο Θωμά στο Γουδί και στο Πέραμα, μίλησε για την ομάδα της καρδιάς του και η επιτυχία συνοψίζεται ίσως στην απάντηση της πρώτης ερώτησης…κάναμε τον ΑΓΣΙ και πάλι σημείο αναφοράς στην πόλη.

1)Μια καταπληκτική χρονιά για τον ΑΓΣΙ ολοκληρώθηκε. Τα συναισθήματα σου;

Μεγάλη ικανοποίηση που μετά από χρόνια ο ΑΓΣΙ έγινε σημείο αναφορά για αρκετό κόσμο στην πόλη.

2) Το μυστικό που ο στόχος της παραμονής επετεύχθη πολύ γρήγορα και στην συνέχεια ήρθε αυτή η καλή πορεία.

Μυστικό αν υπάρχει είναι ότι τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε δεθεί πολύ μεταξύ μας. Σημαντικό ήτανε ότι κάναμε και στην αρχή ένα σερί νικών που μας έδιωξε το άγχος.

3)Πόσο ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η ομάδα αποτελούνταν από γηγενείς παίκτες;

Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Οι περισσότεροι ήμαστε μαζί πολλά χρόνια και ξέρουμε ο ένας τον άλλον και έτσι δεν χρειάστηκε χρόνο να βρεθούμε.

4) Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας ομάδας που αποτελείτε από γηγενείς παίκτες και προπονητή ποια είναι;

Νομίζω ότι αν αυτό με τους γηγενείς παίκτες γίνει σε σωστές βάσεις μόνο θετικό αποτέλεσμα έχει. Αν υπάρχει κάποιο μειονέκτημα είναι οι παραστάσεις και η εμπειρία των παικτών αυτών.

5)Είσαι ευχαριστημένος από την απόδοση σου και ποιοι οι στόχοι σου για την νέα χρονιά και της ομάδας;

Σε γενικές γραμμές ναι αν και ποτέ δεν μένω ευχαριστημένος. Οι στόχοι μου και της ομάδας είναι ο ΑΓΣΙ να σταθεροποιηθεί στην Γ Εθνική και αφού μπούνε οι βάσεις να προσπαθήσει να κάνει το βήμα για την άνοδο.

6)Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίσατε φέτος ήταν και το γηπεδικό;

Ναι το γηπεδικό είναι μεγάλο θέμα για την πόλη και τις ομάδες. Όταν έχει γήπεδο και ώρες μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα σαν ομάδα.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για τα 2 χρόνια που ζήσαμε και τους 2 προπονητές που δουλεύανε όλη μέρα για την ομάδα και μας δίνανε συνέχεια κίνητρα.