image description

Μία από τις ωραιότερες διαδρομές τρεξίματος  της Ελλάδας, με ιδιαίτερη φιλανθρωπική αλλά και πολιτιστική σημασία, ο πασίγνωστος  πλέον «Γύρος του Κάστρου» έρχεται για ακόμα μία χρονιά στα Ιωάννινα. Ο αγώνας, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου, γίνεται προκειμένου να στηριχθούν τόσο οικονομικά όσο και επικοινωνιακά οι προσπάθειες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Μέριμνα» και θα είναι ο πέμπτος της φετινής χρονιάς για την πρωτοποριακή διοργάνωση των σκυταλοδρομιών δρόμου.

Η πρωτεύουσα της Ηπείρου αποτελεί ένα ξεχωριστό προορισμό για τα Βίκος Street Relays, καθώς εκτός από έδρα του ονομαστικού χορηγού της διοργάνωσης, έχει αγκαλιάσει με ιδιαίτερη θέρμη τις σκυταλοδρομίες, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες για τη διεξαγωγή των αγώνων, με χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών να τρέχουν σε ένα πανέμορφο σκηνικό που εκτός από την παλιά πόλη περιλαμβάνει και την πανέμορφη λίμνη των Ιωαννίνων.

Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος έδωσε την εκκίνηση και έτρεξε στις προηγούμενες διοργανώσεις των Ιωαννίνων, «από την πρώτη στιγμή που ήρθαν τα Βίκος Street Relays στα Ιωάννινα καταλάβαμε ότι είναι διαφορετικοί αγώνες» . Ο κ. Μπέγκας επεσήμανε ακόμα πως «η διοργάνωση προβάλλει την πόλη μας και προσφέρει στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος. Καλώ όλους τους Γιαννιώτες να τρέξουν και να προσφέρουν στη Μέριμνα.»

Από τη δική του την πλευρά, ο  εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον Αθλητισμό, Βασίλειος Καλούδης υπογράμμισε « Είναι η τρίτη χρονιά που οι σκυταλοδρομίες γίνονται στην πόλη μας. Οι αγώνες μεγαλώνουν κάθε χρόνο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι διοργανωτές επέλεξαν να τρέξουν πάλι εδώ.»

Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα Βίκος Street Relays Ιωάννινα, πάνω απ’ όλα θα έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές των αθλητών θα δοθούν στο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Μέριμνα». Ο πρόεδρος του κέντρου, Θανάσης Μανταλόβας υπογράμμισε:  «Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για τη στήριξη στη Μέριμνα. Πέρα από την οικονομική ενίσχυση για εμάς είναι πολύ σημαντική και η δημοσιότητα. Με το συμβολισμό της σκυτάλης, το δρομικό κίνημα ενώνει και τρέχει για καλό σκοπό».

Τα Relays ενώνουν όλα τα Ιωάννινα

Για τη διεξαγωγή του αγώνα ενώνουν τις δυνάμεις τους δύο από τους πιο σημαντικούς αθλητικούς συλλόγους της πόλης. Ο ΑΓΣΙ και ο Ποσειδώνας Ιωαννίνων.

Η εκπρόσωπος του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Φωτεινή Αγγέλη δήλωσε πως «φέτος ο ΑΓΣΙ κλείνει τα 50 χρόνια λειτουργίας του τμήματος του στίβου και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να το γιορτάσουμε. Με αυτό τον τρόπο βγάζουμε το στίβο εκτός του σταδίου και προβάλλουμε τις αξίες του αθλητισμού.».

Η Αγνή Δρίμντζια πρόεδρος του Ποσειδώνα Ιωαννίνων δήλωσε με τη σειρά της: «Από την πρώτη χρονιά είμαστε δίπλα στα Street Relays τόσο με εθελοντές όσο και με συμμετέχοντες. . Φέτος η διοργάνωση θα είναι ακόμα πιο δυνατή και καλούμε όλους τους δρομείς να τρέξουν για καλό σκοπό.

Ο τεχνικός υπεύθυνος των αγώνων, ο οποίος παράλληλα είναι πρώτος προπονητής του Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, Θανάσης Τσιγκούλης τόνισε: «Οι αγώνες θα γίνουν στο ίδιο σημείο σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχει μία παράδοση που έχει δημιουργηθεί με την επιτυχία των περασμένων ετών Είναι πολύ θετικό που με την παρουσία του ΑΓΣΙ ανοίγει η βεντάλια των συλλόγων που στηρίζουν της διοργάνωση.»

Τέλος, ο  Γιώργος Αναστασίου, επιχειρησιακός διευθυντής των Βίκος Street Relays Ιωάννινα είπε: «Όλοι εμείς στα Ιωάννινα χαιρόμαστε για τα Relays καθώς είναι ο καλύτερος πρεσβευτής για την πόλη. Στις 4 Ιουνίου, περιμένουμε να έχουμε ακόμα πιο πολλές συμμετοχές. Παίρνουμε τη σκυτάλη για να διαδώσουμε το μήνυμα της φιλανθρωπίας».

Το πρόγραμμα των αγώνων της 4ης Ιουνίου.

Οι αγώνες των σκυταλοδρομιών δρόμου των Ιωαννίνων, θα διεξαχθούν το  Σάββατο 4 Ιουνίου με ώρα έναρξης 18:00 το απόγευμα και θα είναι διάρκειας δύο ωρών.

Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αγώνων είναι:

Kids Relays 4×50μ. (3-5 ετών) , Kids Relays 4×100μ (6-11 ετών), Street Relays 4×2500μ (12 ετών και άνω), Street Relays 2×5000μ (14 ετών και άνω) και Street Run 10 χιλιόμετρα (16 ετών και άνω).

Από το γραφείο ενημέρωσης

Τηλέφωνο: 6944 261 865

Email: [email protected]